Kommunestyret er konstituert og en ny kurs er satt. Alf Erik Andersen har startet i jobben som ordfører, og Even Tronstad Sagebakken har gått inn i rollen som varaordfører. Begge er godt kjent med rollene fra tidligere, så nå blir det spennende å se hvordan den nye duoen vil fungere. Torsdag var det utvilsomt god stemning mellom dem, og i fredagens nettmøte med våre lesere, svarte Andersen at han synes Tronstad Sagebakken har gjort en god jobb. Både under pandemien og etterpå.

Mens det var god stemning ved ordførerbordet, var det ikke helt sånn ved alle de andre i det første kommunestyret denne perioden. Allerede før det hele startet, ble det klart at det er intern konflikt i Senterpartiets gruppe. En måned etter de ble valgt inn i kommunestyret, og før de hadde satt seg ned på Sps to plasser, kom det fram at Per Goldman Nilsen og Astrid Kolstad Varhaug har valgt hver sin side. Det er mildt sagt overraskende – og langt ifra ideelt for Senterpartiet. Mens Goldman Nilsen går med opposisjonen, har Kolstad Varhuag gått med på et valgteknisk samarbeid med posisjonen. Saken som nok en gang fører til rabalder i Lindesnes-politikken, nå gjennom splittelse i Sp, er så klart Sodevika. For mens Goldman Nilsen er imot sprenging, varslet Kolstad Varhaug en ukes tid før valget at hun hadde landet på at hun var for sjørettet næring.

Elisabeth Lindland dro også en kanin opp av hatten torsdag ettermiddag. Plutselig var hun en del av det valgtekniske samarbeidet og dermed ble posisjonens forhold i de ulike utvalgene ytterligere styrket. Lindland har flere ganger kritisert Venstre offentlig for å være maktsyke, men på torsdag var rollene snudd. Venstre-politiker Randi Fredriksen mener Lindland får lite igjen for å styrke flertallet ytterligere, mens MDG-politikeren er klar på at hun kun har inngått et valgteknisk samarbeid, og at det var det beste for hennes parti. Det kan godt være, men at hun snudde og var med på å styrke posisjonen for selv å få lede utvalget for helse, kan virke som noe hun tidligere hadde kritisert de fleste andre for.

Så da er vi i gang da. Fire nye år med flere nye folk og spennende saker. En ting er i hvert fall helt sikkert: det er ikke kjedelig å følge med på politikken i Lindesnes.