– Hva straffesaken betegnes som, vet jeg ikke. Men vi er kjent med at ungdom fra Mandal i helga har vært på russetur hvor en ung kvinne har anmeldt et sannsynlig overgrep, uten at vi uttaler oss noe mer rundt den saken. Den saken er det dansk politi som etterforsker og tar seg av, opplyser politistasjonssjef i Mandal, Leif Vagle til Lindesnes. Vagle understreker at han ikke vet hva siktelsen går ut på i detalj.

Rundt 120 russ fra Mandal videregående skole har denne helgen vært på russetur til Aalborg i Danmark. Turen skal ha vært i privat regi. Etter det Lindesnes kjenner til, skal det angivelige overgrepet skal ha funnet sted på Helnan Fønix Hotell i Aalborg, hvor russen bodde under oppholdet.

Pågrepet av dansk politi

De involverte er ifølge politi og skoleledelse rundt 18 år. Etter det Lindesnes kjenner til, skal begge være russ fra Mandal videregående skole. Noe som bekreftes av rektor Oddvar Haaland.

Politiet bekrefter at den fornærmede kvinnen er russ, men Vagle sier han ikke vet om mistenkte i saken er russ. Vagle bekrefter at det er i forbindelse med russeturen at det angivelige overgrepet skal ha blitt meldt til dansk politi.

Politistasjonssjef Leif Vagle.

Den mistenkte er pågrepet av dansk politi og har sittet i arrest siden lørdag kveld eller natt.– Slik som jeg forsto det, løslates vedkommende etter avhør, og kan reise tilbake til Norge hvis han er hjemmehørende her, opplyser politistasjonssjefen.

Bistår foreløpig ikke

– Vet du hvor det angivelige overgrepet skal ha funnet sted?

– Jeg kan ikke gå i detaljer i saken, sier Vagle.

Politiet i Norge har rutinemessig vært i kontakt med dansk politi, men har foreløpig ikke fått anmodning om å bistå i saken.

– Vi har samarbeidet litt i forhold til vedkommende som er fornærmet, og vil ha en oppfølging som pårørendestøtte.

Vagle bekrefter at politiet har vært i kontakt med fornærmede i saken, men ønsker ikke å kommentere noe utover det.

Dansk politi bekrefter hendelse

Vaktsjef ved Nordjyllands Politi bekrefter overfor Lindesnes at det var en hendelse ved Helnan Fønix Hotel lørdag kveld. De har ingen personer pågrepet på dette tidspunkt.

– Vi har tidligere anholdt noen unge mennesker. Etterforskningspersonell har vært på stedet og arbeidet med saken, men de har gått hjem for i dag. Mer ønsker jeg ikke å si om saken.

– En forferdelig sak

Rektor ved Mandal videregående skole, Oddvar Haaland, bekrefter overfor Lindesnes at han er orientert med saken.

Rektor ved Mandal videregående skole, Oddvar Haaland

– Ja. Vi er gjort kjent med at det har skjedd noe som er anmeldt til dansk politi. Ordlyden i anmeldelsen kjenner jeg ikke til. Det er en forferdelig sak. Det jobbes intenst i familier og i området nå, sier han.Rektoren har vært i kontakt med elever og med russepresidenten.

– De synes dette er forferdelig leit. Det skulle være en tur til glede for en begynnende russefeiring. Det er klart at dette er vondt for russen, sier han.

Tilbake i Norge

Haaland har foreløpig ikke vært i kontakt med fornærmede som nå skal være tilbake på norsk jord.

– Jeg er informert om at familie, venner og alle som kan støtter opp om henne nå, sier han.

Russen skal ha kommet hjem fra turen søndag, som planlagt.

Vil trygge elevene

Når skoledagen starter opp på Mandal videregående skole i morgen, vil rektor ha fokus på oppfølging og støtte til elevene.

– Vi vil prøve å trygge de elevene som er på skolen. Det er den viktigste jobben vi gjør. Det betyr at de skal ha gode voksne rundt seg, sier Haaland.

Elever som ønsker oppfølging, vil få tilbud om det.

Preget rektor

Haaland legger ikke skjul på at det var tungt å motta beskjeden om at skolens elever har vært involvert i en slik episode.

– Det er aldri hyggelig å få beskjed om at noen av våre elever opplever ting av slik alvorlig karakter, sier han.

Politiepisode på hotellet

Resepsjonisten på jobb ved hotellet Helnan Fønix i Aalborg søndag kveld forteller at han kjenner til at det har vært en politiepisode på stedet i løpet av helgen.

– Jeg har ikke vært her hele helgen og har ikke fått mye informasjon om det som har skjedd. Jeg har ikke fått alle detaljer, men vet det har vært en hendelse, sier han til Lindesnes.

Politiet orientert

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eivind Formoe, bekrefter overfor Lindesnes at politiet har blitt orientert om at det en nordmann har anmeldt et angivelig overgrep i Danmark.

– Noe mer opplysninger utover det, har jeg ikke, sier Formoe til Lindesnes.