Det var N247 som første omtalte saken.

Den folkekjære ordføreren i Songdalen kommune, Johnny Greibesland, ble torsdag tildelt KS-medaljen for sitt arbeid i Songdalen kommune.

Overrasket

Tildeling foregikk på Løa på Vigeland Hovedgård i Vennesla, på den siste samlingen for den administrative ledelsen for kommunen.

Johnny Greibesland har vært folkevalgt i 24 år. Han ble valgt inn i kommunestyret først i 1991 og holdt frem til han tok en pause i 1995. I 1999 ble han igjen medlem av kommunestyret og formannskapet, og vil han være i aktivitet frem til årsskiftet i 2020. Greibesland har siden 2003 vært ordfører.

Jeg ble veldig overrasket. Jeg hadde ikke hørt et fnugg på forhånd.

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg hadde ikke hørt et fnugg på forhånd. Men det var jo veldig stas dette, særlig med alle de flotte ordene som ble sagt, sier Greibesland til Budstikka.

Personlig syntes han dette var en veldig fin måte å avslutte vervet sitt på.

– Jeg har alltid prioritert det lokale foran det nasjonale og det regionale. Så føler jeg jo vi har fått mye til i kommunen, spesielt med tanke på gode samarbeidsforhold. Noe vellykket må en ha gjort for å få denne utmerkelsen, sier han.

Solveig Nordkvist hedrer Johnny for det gode arbeidet han har gjort i kommunen. Foto: Arkiv

Hedrer Johnny for arbeidet

– Jeg synes det er kjempeflott. Vi jobbet sammen i fire år da jeg var varaordfører. Johnny sparer seg ikke for noen. Han byr 100 prosent på seg selv. Denne hederen her har han fortjent, sier tidligere varaordfører i Songdalen, Solveig Nordkvist.

Nordkvist mener at Johnny har gjort en utmerket jobb gjennom hans 20 år i vervet. En ting hun vil trekke frem er hans innsats i innføring av trepartssamarbeidet – hvor politikere, administrasjon og fagforeninger ble samlet til et øverste organ, med hans som leder.

– Det er jo klart at om man får de tre partene med på innføringer vil det gjøre prosessen mye enklere. Johnny har gjort en kjempejobb med å heve dette samarbeidet, tilføyer hun.

Hun trekker også frem at han har gjort en utrolig god jobb for å øke stillingsprosenten til mange ansatte i kommunen. Han har vært en aktiv i arbeidet med å redusere deltidsstillinger og å få inn mange heltidsstillinger.

– Her har Songdalen fått nasjonalt skryt. Dette er nok en av grunnene til at han har beholdt vervene i 20 år. Men det hjelper jo på at han alltid er blid og grei med alle, kommenterer hun.

– Det høres ut som Songdalen mister noe viktig når han trapper av?

– Alt har jo sin tid. Han har som sagt gjort en kjempejobb, men tiden er vel inne, og det er vel et passende tidspunkt å gå av på med kommunesammenslåingen, sier hun.