KRISTIANSAND Forhandlingene om makten i fylkestinget har pågått i morgentimene tirsdag. Det avgjørende var om hvilken vei Senterpartiet ville gå. Både venste og høyresiden trengte støtte fra sentrum for å få flertall.

– Det var spennende, og vi forhandlet fra klokken 22 til 03 natt til tirsdag. Det blir nå klart at Gro Bråten fra Ap blir fylkesordfører, mens Senterpartiet får varaordføreren. Det lå først an til at Høyre skulle få fylkesordføreren og Frp varaordføreren, sier forhandlingsleder for Arbeiderpartiet under fylkesvalget, Helge Sandåker.

Like etter klokken 11. 00 ble det klart at Sp har valgt å fri til venstre, noe som har gitt Arbeiderpartiet fylkesordføreren. Det betyr at Gro Bråten (Ap) blir ny fylkesordfører i Agder de neste fire årene.

– Vi danner flertall med MDG, Sp, SV og Venstre. I tillegg har Ap inngått et samarbeid med Frp om at de støtter oss, men de skal fortsatt være på opposisjonssiden. De har kontrollutvalgslederen, som skal tilhøre et av opposisjonspartiene, sier Sandåker.