Rundt 500 foreldre fordelt på samtlige barne- og ungdomsskoler i Søgne, møtte opp torsdagskveld for å høre foredraget til Erik Thorstvedt «Kan vi lære noe av menn i korte bukser?»

Tone Martha Sødal fra kommunalt foreldreutvalg, innledet ved å si at det har vært et svært krevende halvår for Søgne.

- Det har vært ekstremt mange uvanlige avisoppslag om Søgne i regionavisen. Nesten ingen av dem har vært hyggelige, uttaler hun.

Dette bringer til spørsmål som: Hva gjør dette med oss som bygd? Hva trenger vi i Søgne nå? Og her har vi mye å lære av den pensjonerte proffkeeperen, Thorstvedt.

Thorstvedt blandet humor og klokskap da han snakket om å være en del av flokken. Publikum lo igjennom nesten hele foredraget. Han formidlet lett med bilder og videoer som illustrerer hovedpoenget hans godt: Det at vi er alle en del av et lag og vi må finne felles mål som betyr noe for oss.

Hva kan jeg gjøre

Han er godt oppdatert om situasjonen i Søgne. Og relaterte sine historier fra fotballen, til både flyktningene Søgne nå har mottatt, problemer på skolen, og utfordringer i arbeidslivet. Akkurat som et fotballag, fungerer ikke en klasse, arbeidsplass eller bygd om man ikke spiller på lag.

– Vi er alle født med et ego-fokus og dette er viktig for å lykkes på egenhånd. Men vi burde alle spør hva kan jeg gjøre for at det lokale samfunnet kan bli bedre?, utfordret han.

Han sa at det er vanlig når noe er tungt eller går galt, enten om det er i bygda eller på fotballbanen, at vi ofte tar et steg tilbake for å beskytte oss selv. For det var jo ikke vår feil. I slike tilfeller råder han heller til å ta et skritt nærmere.

– Den verste følelsen er når man føler at ingen på laget trenger deg. Vi må føle oss litt spesielle. Bli verdsatt. Føle mestring. Føle menneskeverd og få respekt. Men må føle at man er viktig for laget, sa Thorstvedt.

Han roser også «Bry Deg» kampanjen som er satt gang i Søgne.

Les også: Nå er alle søgneskolene med

Fornøyd

Tone Martha Sødal som ledet arrangementet, var kjempefornøyd da Budstikka spurte henne etter endt foredrag. Det var publikum også og sto i kø for å gi henne positiv feedback.

– Jeg syns det var kjempegøy. Vi har alle ledd mye. Aldri har vi trengt noe så positivt som dette mer enn nå. Noe som vi kan bli inspirert og styrket av, uttaler Sødal.

Svend-Jørgen Karlsen fra «Bry Deg» kampanjen, var også storfornøyd.

– Dette er akkurat hva «Bry Deg» handler om. Det å spille på samme lag, sier han tilfreds etter det vellykkede foredraget til Thorstvedt.