Rusta åpnet sitt nye varehus i Handelsparken i Lyngdal onsdag. Første kunde stilte seg i kø allerede ved 23.30-tiden. Vedkommende la seg i telt på plassen natten over.

Ifølge rådgiver Lukas Loeb hos Rustas kommunikasjonsbyrå, PR-operatørene, hadde køen økt til 30 personer kl. 06.00 onsdag morgen. Da snorene ble klippet tre timer senere stod 400 i kø for å komme inn.

– Førstemann i køen stod dermed over ni timer i kø på Rusta-åpningen! sier Loeb.

Førstemann var Jan Hammersmark fra Farsund, som også fikk æren av å klippe snoren på selve åpningen.

Førstemann i køen, Jan Hammersmark, fikk æren av å klippe snoren sammen med varehussjef for Rusta i Lyngdal, Elise Østebø. Foto: Lukas Loeb/ PR-operatørene

En av årsakene til at kundene var så ivrige er den svenske lavpriskjedens faste praksis om å dele ut gavekort pålydende 1.000 kroner til de 100 første besøkende i varehuset over 18 år.

Med åpningen i Lyngdal har selskapet 24 varehus i Norge, med planer om minst fire nye til høsten. Varehuset i Lyngdal blir Rustas 140. i Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

Over 400 personer stod i kø under åpningen av Rustas varehus i Handelsparken i Lyngdal onsdag morgen. Foto: Lukas Loeb/ PR-operatørene