Det under en live tipssending på Sørlandets Travparks Facebook-side fredag ettermiddag at tipsekspert Espen Edvardsen spilte opp Tjomsland med en kommentar om hesten Tangen Elvira i kommentarfeltet. Ingvar Ludvigsen, som leverer travtips her i Fædrelandsvennen, fulgte opp og mente at Tangen Elvira var altfor mye spilte i V75-2 på lørdag.

Vanligvis så sindige Tjomsland lot seg fyre opp av kommentarene svarte momentant:

- Tangen Elvira er 60-70 meter bedre enn Bjørnemyr Tara (kusket av sørlandskollega Johan Kringeland Eriksen, red.anm) når hun er i toppform!

I løpet lørdag kjørte da også Tjomsland med klokkertro på Tangen Elvira, og runden fra mål passerte ekvipasjen tethesten Bjørnemyr Tara. Søgne-treneren tråkket gasspedalen i bunnen, og Tangen Elvira var til slutt i en klasse for seg.

- Jeg hadde gårsdagens kommentarer litt i bakhodet da jeg kjørte til i dag ja, innrømmet Tjomsland med et smil i seiersintervjuet foran en smekkfull restaurant i Travparken.

15 av 15 Den sørlandske championtreneren vant også med fortsatt ubeseirede Lesja Odin, supertalentet tok sin 15.strake seier! Tjomsland satt avventende i tredjepar utvendig til inn i siste sving før han satte full fart, og Lesja Odin svarte med å sprinte ifra sine konkurrenter på lette bein.

- Han er fortsatt forholdsvis urutinert, og i dag ville jeg utfordre ham litt ved å angripe i den siste svingen. Han lærer hele tiden, sa Tjomsland etter den imponerende seieren.