Hvorfor er det bare politimesteren i Kristiansand og ordførerene i Grimstad og Lillesand som er våkne og handler når resten av de ansvarlige på Agder sover? Først å fremst en stor takk til politimesteren som tok ansvar der andre lurte seg unna,som ikke var redd for å gripe inn der det gjaldt.

Så til den politiske ledelsen som i Søgne var gått i vinterhi, som i Kristiansand vel ba til vår herre om å ordne opp, men hva skjedde i øst. Vi i vestfylket har noe å lære av østfylket, for i min våkne tilstand etter lange økter med snømåking så jeg et TV-innslag som gav meg dyp respekt for Lillesands ordfører. Han satt selv i førerhuset på egen traktor å stilte opp for dem som trengte det i Lillesand og måket snøen bort gratis. Det står det respekt av.

I Grimstad var de tidlig ute med forberedelser til 100-års snøen og tok opp kampen med muskelkraft.

Det sørgeligste synet av Sørlandet en vinter som dette er i Kristiansand. Etter en bytur i Markens torsdag i forrige uke minnet det meg om noe helt annet enn Kristiansand, med to meter høye fonner i den mest sentrale gata i byen. Der så jeg ingen ordfører med traktor, men han tok seg kanskje en stille bønn til vår herre eller miljøvernministeren, jeg vet ikke.

Å kjøre mellom Leire og Skarpeid mandag og tirsdag, ja senest i dag, var som å tiden skulle være skrudd tilbake til oldefars tid, til den tiden da det ikke fantes annet bryøteutstyr enn hest og plog. Selv om jeg elsker historie, så vil jeg gjerne at infrastrukturen og den norske transportsystemet fungerer i den tiden vi lever i, altså i 2007.

Hvorfor sviktet Statens Vegvesen? Var det fordi at i følge SV skulle det ikke eksistere snø her sør lenger, det skal jo bli så mye mildere ifølge miljøvernministeren. Eller var det fordi at vintervedlikholdet er ute på anbud - og var ikke vinterværet inkludert i dette. Jeg vet ikke hva som sviktet, men noe svært alvorlig er det som skjer administrativt i de høyere nivåer når en hel landsdel kan bli issolert i flere dager på grunn av vintervær. Dette burde høre fortiden til. Men så skjer det helt store - det at Vegvesenet overhode ikke vil ta selvkritikk, men legegr mesteparten av skylden i trafikkaoset på vogntogene. Jo, det er alltid greit for det offentlie å skylle på det private når noe går galt, det er noe av den sosialistiske åndskulturen i marksismen. Det er kapitalen og det private initiativ som har skylden når staten ikke lenger fungerer. Det hadde vært såre enkelt hvi det hadde vært slik, men det gjennomsyrlige sosialistiske vegkontoret glemmer en viktig faktor, og det er at norske veger, inkludert det vi kaller hovedferdselsårer, ikke er bygd for internasjonal vogntogfart - og heller ikke for ordinær bilkjøring. EU-trailere trenger bedre standard veg enn det Agder kan tilby. Og her vil ikke staten Norge ta ansvar, for vi er jo best i alt, og særlig i snøberedskap og oljevern. Det jeg mener er at på mange måter er Norge et u-land, men det vil ikke sosialistene og Krf innrømme. Jeg tror vi er to typer menensker i Norge; vi som lever i den virkelige verden, og de som lever i drømmeverden. Norge kan pøse ut milliarder til utlandet og om å gjøre gi mest mulig til palestinerne, men å syte for egen befolknings sikkerhet - nei, det går på ett annet budskjett.

Når vi ser både på den elednige oljevernberedskapen og beredskapen mot vintervær, som vi i de siste månedene har vært vitne til, og attpå sok kom bilavgiften på toppen av det hele, da er det ikke underlig at folk velger FrP. Man kan si mye om FrP, men den ros dette partiet skal ha er at de setter liv og sikkerhet til oss nordmenn, til egne innbyggere, i fremste fokus, og det er der mange av de andre partiene etter min menig svikter.