Elvefestival i september og juleforestilling første helgen i desember er allerede bestemt. Dessuten skal det spilles inn mer film.

Av Anne Lise Riseng

Et knippe teaterglade mennesker har benket seg rundt bordet. Det er styret i Søgne barne- og ungdomsteater.

Anders Syvertsen utgjør sammen med Thomas Nygård og Sarah Jane MacLeod den yngre delen av styret i teateret. Forøvrig er det Gerd Langenes som manusforfatter, Elisabeth Mikkelsen som regissør, Reidun Løland som den altomfattende medhjelper, Gunvor Kristensen som kostymeansvarlig og Atle Mikkelsen, teknikk.

Mer film

– Vi vil gjerne lage film av juleforestillingen, sier Anders Syvertsen som går på dramalinja på videregående.

Her lærer han pusteteknikker, små og store drypp av teaterlærdom som han kan ta med seg inn i gruppen og bidra med.

Sarah Jane MacLeod går på barne- og ungdomsarbeid og har fått godkjent teatervirksomheten som praksis i forhold til utdannelsen.

Med seg til å lage filmen får de lokale krefter.

– Vi har dyktige lokale folk, og da kan vi klare å få det til økonomisk, sier Elisabeth Mikkelsen.

Entusiaster

Det er humør og fart i teatergjengen som sitter og planlegger teatertilbud til alle barn fra 8 år og oppover til de føler de ikke kan kalle seg ungdom lenger.

– Jeg har funnet stedet hvor vi skal filme inn sekvenser av juleforestillingen, men du må ikke skrive det for jeg har ikke spurt eieren enda, ler Gerd Langenes, mens Atle Mikkelsen får drømmeblikk med tanke på oppføringen av juleforestillingen på Søgne Gamle Prestegård.

- Det er jo et eldorado av stemning i det gårdstunet. Bare noen enkle grep så får vi julestemning både ute og inne, det kan bli virkelig et høydepunkt, sier Atle Mikkelsen og beskriver ideen sin så lukt av mandariner og nybakte kanelboller fyller sansene til oss andre og føles virkelig.

Godt mottatt

Den nye teatergruppen fullroser Søgne kommunes kulturavdeling.

– Både Kristian Strøm-Fladstad og de andre på kulturkontoret har vært helt utrolige. I det hele tatt er det en vidunderlig følelse det at vi blir verdsatt, sier Mikkelsen.

– Vi skal være et selvstendig teater i samspill med andre ressurser, det har vi troa på, sier Gerd Langenes.

I april inviteres det til skuespillerforeldremøte.