– Jeg tabbet meg med dekkene, det fantes ikke brems i andre svingen og vi føk ut. Noen sier vi rullet halvannen gang, andre tre, jeg vet ikke helt, sier Eidså på telefon etter at han og kartleser Steinar Rosseland braste ut av veibanen.

Rosseland måtte på sykehus for en sjekk.

– Han kjente litt i bena, så det var bare en sjekk for sikkerhet skyld, sier Eidså.

– Hva med bilen?

– Grillen er nokså hel, og den ene døra, ellers er det mye jobb på den igjen, sier Eidså som har kjørt ut før.

– Jeg kjører ut hvert tredje år, 2013, 2016 og nå i 2019. Jeg får stå over hvert tredje år, sier han humoristisk. Noe mer kjøring i år blir det ikke, bilen trenger en del timer på verkstedet.

SS 1 ble avsluttet etter hendelsen med Eidså.

Her setter Torbjørn Eidså seg inn i bilen på Vamoen, det blir en stund før han kan bruke bilen igjen etter velt i andre sving på SS1. Foto: Anne Lise Riseng

Havnet på siden

Familie og venner som dro til skogs på SS1-etappen for å se Torje Vetnes komme i sin blå Volvo 240 måtte nøye seg med andre rallybiler. Vetnes fikk aldri kjørt SS1 og på SS2 bar det ut i naturen. Vetnes og kartleser Morten Myrvold kom greit fra uhellet.

– Vi måtte kravle ut den ene døra, men vi kom oss raskt ut av bilen både Morten og meg, sier Vetnes etter at bilen var plassert på henger og kjørt for nye reperasjoner.

Vetnes har ikke kjørt rally i flere år, men er klar på at dette stopper han ikke.

– Gir du deg med rally nå?

– Nei langt i fra, fastslår Vetnes.

Torje Vetnes kom seg greit ut av bilen som havnet i grøfta på SS2. Også karleser Morten Myrvold kom godt fra velten. Foto: Privat
Vetnes sin Volvo 240 trenger litt karosseripleie og reperasjoner etter utforkjøringen. Foto: Privat

Fullførte

Både far og sønn Myren kom til mål, men Arnt Myren måtte se seg slått av sønnen Kristian. Noe han slett ikke ønsket, i følge en lattermild kartleser til Kristian påsto til bsnett før løpet startet.

Også Kai R. Tønnesland fullførte sammen med sin kartlser Silje Thorsland. Han kom like bak Dagfinn Rosseland på totallisten og nummer åtte i klasse 10. Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger var den som kjørte raskest av alle i sin Wolkswagen polo R5, 25 sekunder raskere enn Anders Grøndal.

Fullstendig resultatliste kan leses på Rally Sørland.

Tilskuerne på saga til Kjell Johan Haugland fikk mye støv på seg. Foto: Anne Lise Riseng
Tobias Bjerland kom seg greit gjennom Hønemyrkrysset. Foto: Anne Lise riseng