Mannen i 30-årene som eide bilen som rullet førerløs inn i en kø i Hamar fredag kveld, er fratatt førerkortet og siktet i saken. Åtte personer ble skadd.

– Så langt i etterforskningen er det ingen ting som tyder på at det var en villet handling, men heller et uhell, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding lørdag formiddag.

Bileieren er siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 om å ferdes hensynsfullt i trafikken og vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved veien.

Den siktede er lokal, opplyser Innlandet politidistrikt. Det er gjort beslag i bilen og førerkortet til personen som hadde hensatt bilen.

Vil ha kontakt med vitner

Politiet ønsker at personer som har opplysninger eller har sett bilen i forkant av hendelsen tar kontakt og ringer 02800.

Det var klokka 21.22 fredag at politiet fikk melding om at en førerløs bil hadde trillet inn i en folkemengde utenfor et utested i Hamar. Åtte personer ble skadd; tre av dem ble kjørt til sykehus, fire ble dimittert på stedet og én oppsøkte legevakten selv.

Det var mange mennesker i Hamar sentrum fredag kveld på grunn av at det blant annet arrangeres en fotballturnering i kommunen i helgen.

Jobber med å få oversikt

Hvilken hastighet bilen skal ha hatt, er foreløpig usikkert. Det som er sikkert, er at bilen var førerløs.

– Vi jobber fortsatt med å få fullstendig oversikt over hele hendelsesforløpet, sier Julie Dalsveen.

Politiet vil gjennom helgen fortsette etterforskningen, med blant annet vitneavhør. Politiet skal gjennom lørdag blant annet sikre og gjennomgå videoopptak fra Hamar sentrum.

De opplyser at de ikke har nærmere opplysninger om hendelsen eller skadeomfang lørdag formiddag.

Få har kontaktet kriseteam

Hamar Arbeiderblad skriver at kommunen hadde kriseteam tilgjengelig for dem som var berørt av ulykken fredag kveld, men at det har vært stille hos dem.

– Vi var fire personer tilgjengelig der, i tillegg til legevakta, men det var ingen som kom til oss. Så kan det hende vi må følge opp noen i dag, sier Gro Medlien til avisa.