1. september 2014 fikk 46-åringen en betinget dom for å ha ringt falske nødmeldinger til både politiets 112— og AMKs 113-nummer. 7. oktober, det vil si ti dager senere, ringte han igjen i fylla til AMKs nødnummer og fortalte at han ville dra ut til Lindesnes fyr for å drukne seg.

Full redningsaksjon

Denne nødmeldingen utløste full redningsaksjon til Lindesnes. Både ambulanse, brannvesenet og politiet rykket ut til 46-åringens adresse. Da de ankom fant de den svært berusede 46-åringen inne på låven, der han satt og lekte med noen kattunger.

I retten forklarte 46-åringen at han ikke husket at han hadde ringt, men husker at han satt og lekte med kattene da politiet kom.

Politiet må tåle bråk

Under transporten til varetekt i Kristiansand laget han et voldsomt leven i politibilen: Han ropte og hoiet og truet med at han ville anmelde politifolkene. Han var derfor også tiltalt for å forulempe offentlig tjenestemann. Et punkt retten frifant ham på. Retten sier det ikke er straffbart å ønske å anmelde politiet. Så lenge han ikke brukte skjellsord eller trusler, mener retten at såpass må politiet faktisk tåle. Og at politifolkene greit kunne brukt hørselsvern for å beskytte seg mot bråket.

13. desember brukte han igjen telefonen. Hele 17 ganger ringte han politiets nødnummer.

19. februar i år ringte han fem ganger til 112, og 11 ganger til AMKs nødnummer 113. Selv om han fikk klar ordre fra politiet om å slutte å ringe, fortsatte han å terrorisere sentralene.

90 dager i fengsel

I straffeutmålingen trekker retten fram som et skjerpende moment at 46-åringen tidligere er dømt for liknende forhold, og at han utløste en større redningsaksjon bare 10 dager etter han fikk sin forrige betingete dom for liknende forhold. Skjerpende mener også retten det er at under redningsaksjonen han iscenesatte, ble både brannfolkene med dykkerbil fra Mandal bundet i fire timer og var forhindret fra å gjøre andre oppdrag. I tillegg til at operatørene på nødsentralene ble oppholdt fra å ta andre, virkelige nødmeldinger av hans bombardement med oppringninger til nødnummerne.

Forsvarer mente retten kunne dømme ham til behandlingsopplegg, men siden det ikke finnes noe slikt opplegg klart for 46-åringen, så ikke retten noe annet valg enn å idømme ham 90 dagers fengselsstraff. Noe som er 30 dager mindre enn aktors påstand. I tillegg må han betale 6500 kr til Brannvesenet Sør for den falske utrykningen. Aktor fikk imidlertid ikke retten med på beslag av 46-åringens tre mobiltelefoner.