MANDAL – Vi var ute på kveldstur på Ime da hunden plutselig ble skutt på med softgun av en gjeng på tre ungdommer. Det er galematias og helt vilt hvis de kan fortsette å skyte vilt rundt seg med softgun. Neste gang kan det hende de treffer et barn i øyet. Det er barnehage 100–150 meter unna, og mange går tur i området, sier paret som eier Carmen.

De pleier å gå kveldstur med hunden, den samme runden hver kveld.

– Ved fotballbanen ved Skinsnes barnehage, tok vi av til Nodevika. Der hørte vi plutselig skudd. Hunden vår skrek høyt og løp deretter fra oss, forteller paret som eier Carmen.

Kvinnen ble også truffet i beinet med softgunen, men forteller at hun var mest opptatt av hunden. Paret ønsker ikke å stå fram med navn og bilde i lokalavisen, men vil fortelle sin historie og lar oss ta bilde av hunden.

– Jeg så tre ungdommer da jeg løp etter Carmen. Den som satt i midten på bakketoppen hadde en blå hettegenser. I ettertid tenkte vi at vi skulle holdt dem igjen og ringt politiet der og da, men vi var mest opptatt av hunden, forteller mannen.

Dro til veterinæren

Hunden løp fra eierne sine, og det tok tid for dem å hente henne inn igjen. Hun ville ikke ha bånd på tilbakeveien, så mannen måtte bære henne.

– Da vi var hjemme igjen, løp hun opp på loftet og ville bare være der. Etterpå så vi at hun ikke kunne åpne det venstre øyet, og vi forsto at hun var blitt truffet der. I dag har vi vært hos veterinæren, og vi skal tilbake dit mandag. Da får vi vite mer og hvorvidt det er fare for synet hennes, sier paret.

Rottweileren deres var veldig skvetten i utgangspunktet.

– Hun har hatt en dårlig oppvekst, men vi har trent henne til å bli en normal og trygg hund. Vi er redde det som skjedde onsdag kveld vil gjøre henne skremt igjen, sier paret.

– Forferdet over hendelsen

Nina Hagen har selv to hunder og bor i området der hunden ble beskutt. Hun er forferdet over hendelsen og er nå redd for å gå tur med hundene.

– Det er skummelt. Jeg har selv to hunder, og betrakter dem som mine egne unger. Jeg synes det er fryktelig skummelt at ungdom kan gjøre slik uten å tenke seg om, og i tillegg sikte på mennesker, sier hun.

Hun har foreløpig ikke hørt om lignende hendelser i området, men frykter ungdommene kan finne på å skade andre dyr også.

– Jeg er redd for hva de kan gjøre med katter, fugler og andre ville dyr som går fritt. Vi får jo ikke vite det hvis det er noen katter eller andre ville dyr som blir skutt. Når de først kan skyte på mennesker og kjæledyr, hva kan de gjøre med ville dyr og katter, da? Jeg er absolutt nervøs for at de kan finne på noe sånt, sier Hagen.

– Jeg synes ikke det er noe gøy å tenke på at de kan sitte i skogkanten og jeg eller hundene kan bli truffet. At noen synes dette er gøy og akseptabelt å gjøre, er helt ubegripelig.

– Jeg blir sint

Lisa Kristin Johnsen bor i området og kjenner paret som eier Carmen.

– Vi har en hund og går turer med den hver dag. Det er mange hunder i området, og mange går denne runden daglig. Jeg ble så sint da jeg hørte dette. De sier det er ungdommer som står bak, og da spør jeg meg hvor foreldrene er, sier hun.

– Sønnen vår på ni år sykler i området, og når de skyter på hunder og voksne mennesker, ja da kan de også treffe barn. Det er også en barnehage i nærheten. Og det er så synd at dette skjer, for det er et flott nabolag med mange flotte mennesker, sier hun.

Hun skrev også et innlegg på Facebook, som fikk enorm respons.

– Det ble delt rundt 15–20 ganger, og folk er rasende. Jeg spør meg hvor langt må det gå før noen tar tak i dette. Jeg håper de som har gjort dette tenker seg om tar lærdom av det. At de skjønner at dette er galt og kan få store konsekvenser for folk og dyr som blir truffet, sier Johnsen.

Politiet i Mandal kjente ikke til hendelsen da Lindesnes var i kontakt med dem fredag. Fungerende politistasjonssjef Nils Olaf Holbek ville derfor avvente med å uttale seg om saken.