Det er Greipstad Pistolklubb som er arrangøren som bistår Norges Skytterforbund med å avvikle mesterskapet denne gangen. Det har flere ganger tidligere vært arrangert i Oppland.

– Det er viktig å bytte på hvilke klubber som arrangerer disse mesterskapene, det er ganske mye dugnad som skal til før alt blir klart, sier Ann Jeanette Tornsberg, leder av representasjonsutvalget i Breddeidrettskomitéen.

– Det har blitt noen dugnadstimer ja. Vi har brukt noen uker på gjøre klar løypa, sier, Frank Stanley Aanensen leder i Greipstad Pistolklubb.

Under mesterskapet blir det kåret vinnere både i lag og individuelt.

Frank Stanley Aanensen leder i Greipstad Pistolklubb Foto: Julie Johansen

Krevende løype

Feltpistol er en pistolkonkurranse som foregår ute i terrenget. Blinkene er av varierende form og størrelse og er plassert naturlig i terrenget på ulike avstander.

Hver målskive som treffes gir ett poeng, og hvert figurtreff gir ett poeng. Skytteren kan altså oppnå maks to poeng per skudd som avfyres.

– Med feltpistolskyting handler det veldig mye om taktikk. Løypa for i dag er satt opp av Greipstad Pistolklubb som har flere skyttere i norgestoppen, så den er krevende, sier Thomas Strøm nestleder i Breddeidrettskomitéen.

– I dag er det figurer som beveger seg i form av en vugge, figurer som forsvinner underveis, og både knestående og liggende skyting. Det er veldig krevende for pistolskyttere som til vanlig ikke er vandt med slike bevegelser og posisjoner, forklarer Strøm videre.

Saken fortsetter under bildene.

Utøverne fikk prøvd seg på liggende skyting. Foto: Julie Johansen
Knestående er ikke hverdagskost for pistolskytterne, men ute i feltet under helgens mesterskap fikk de testet evnene. Foto: Julie Johansen

Representerer Agder

Under lørdagens mesterskap er det kun én lokal skytter med. Det er 22 år gamle Tore Vrålstad fra Konsmo som til daglig skyter for Bjelland og Audnedal Pistolklubb. Han konkurrerer i seniorklassen både for fin- og grovpistol. Dette er hans første år på seniorlandslaget.

– Vi fikk vite hvordan løypa var i går og la en taktikk på gjennomføringen da. Jeg er godt fornøyd i dag, sier Vrålstad.

– Hvordan har løypa vært?

– Den har vært krevende, men det gikk egentlig bra. De blinkene jeg var litt usikre på unngikk jeg. I feltpistol er det bedre å miste ett poeng og ha seks gode skudd, forklarer 22-åringen.

Vrålstad endte opp på en respektabel femteplass som beste nordmann i begge klassene han stilte i.

Landslagene har hatt med seg 16 skyttere hver, fire i hver av klassene junior, dame, senior, og veteran. Under lørdagens mesterskap ble det konkurrert i finpistol på 22 kaliber og grovpistol på 32 kaliber.

Foto: Julie Johansen
Slik så det ut på én av standplassene under lørdagens mesterskap. Foto: Julie Johansen
Foto: Julie Johansen
landslagene til Danmark, Norge, og Sverige var pent stilt opp da det var klart for flaggheising og nasjonalsanger før konkurransestart. Foto: Julie Johansen
Ordfører Johnny Greibesland ønsket lagene velkommen til Songdalen før skyttere gikk i gang med løypa. Foto: Julie Johansen