Lørdag ettermiddag gjestet Søgne-herrene Froland hvor kampen var en del av idrettslagets hundreårsjubileum. Med over 300 tilskuere på tribunen samt TV 2s sportsanker Davy Wathne som speaker, håpet hjemmelaget på seier over topplaget Søgne.

Selv om Søgne startet kampen best var det Froland som tok ledelsen ved Kai Ødegård etter tolv spilte minutter, en ledelse laget holdt til 10 minutter før pause.

Først utlignet Søgne ved Kevin Johansen etter assist fra navnebror Kevin T. Johansen. Et mål der for øvrig speaker Wathne mente at vinden spilte Froland-målvakt Erik Vangsten et puss, noe de fleste på tribunen ikke var helt enig i. Mindre enn ett minutt etter utligningen steg Morten Dalene til værs og stanget inn 2–1 til SØgne etter en glimrende slått corner.

2–1 var også stillingen til pause.

Et lag på banen i andre omgang

I andre omgang styrte Søgne det meste og spillerne sto nærmest i kø for å score mål. Selv med et massivt press ble det med to Søgne-scoringer i andre halvdel.

3-1 kom etter et mønster-angrep som Jon Djuve satte kontant i mål, mens Søgnes siste mål ble satt inn av Gøran Birkeland.

Dagens største sjanse hadde for øvrig Stian Aamodt, som fra kort hold dundret ballen så langt over mål at arrangøren muligens må leie inn det lokale Røde Kors for en leteaksjon etter kampballen. På slutten reduserte hjemmelaget på straffespark slik at sluttresultatet ble 4–2 seier til Søgne.

Best på Søgne denne gang var veteranene Morten Dalene som vant absolutt alt av hodedueller, og Ditlef Ueland som styrte midtbanen på en utmerket måte.

Davy Wathne er opptatt av lokal fotball og Budstikka

Til denne kampen hadde Froland IL hyret inn TV 2-profilen Davy Wathne som speaker. A

lltid hyggelige Mr. Wathne er ikke bare opptatt av fotball. Da Budstikkas utsendte medarbeider hadde en samtale med TV-profilen ble samtalen innledet med følgende kommentar/spørsmål:

– Neimen er det ikke Søgne og Songdalen Budstikke som er på kampen. Knallbra at dere dekker lokalfotballen, også på bortebane. Og forresten: har dere fortsatt samme gode opplagstallet på papirutgaven? (Svaret er ja, red. anm.)