Strålende sol og strålende glade mennesker. Slik kan hagefesten i Dronningparken utenfor det Kongelige Norske Slott torsdag ettermiddag oppsummeres.

Fra Søgne deltok: Gerhard André Aamodt, Alicia Bayubahe, Tomine Kleivset med ledsager Turid Sonja Kleivset Severinsen, Else Mary Olsen og Bjørn Arild Stea. I tillegg representerte Mette Finnestad DFS. Fra Songdalen deltok Torhild Finsådal og Karin og Øystein Åsan.

Karin og Øystein Åsan fikk hilse på både kongeparet, Kronprinsparet, prinsesse Astrid fru Ferner, og de yngste i familien, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Rett og slett alle sammen!

– Det er en ære for oss begge to å få lov å representere Songdalen i en hagefest på Slottet, sa Øystein Åsan.

– Livets opplevelse, fastslo Tomine Kleivset (92) fra Søgne. Hun fikk hilse på både Kongen og Kronprinsen.

Festen fant sted i Dronningparken, der det under første verdenskrig ble dyrket poteter på grunn av matmangel. Helt siden Dronning Mauds tid har parken blitt åpnet opp og gjort tilgjengelig for publikum fra 18. mai.

I sin velkomsttale sa Hans Majestet Kong Harald blant annet dette:

– Det er hyggelig å være vertskap for representanter av hele Norge. Dere som er samlet her utgjør bredden av det Norge er i dag. Norge er fremfor alt mennesker.

Deretter fortalte Kongen om sin egen bakgrunn, og minnet om en viktig ting:

– Mine besteforeldre var innvandrere fra Danmark og England for 110 år siden. Det vi kaller hjem er der hvor hjertet vårt er.

Kongen talte varmt om mangfoldet i det norske samfunn og sa:

– Norge er dere, Norge er oss. Når vi synger "Ja, vi elsker", så er også det en kjærlighetserklæring til det norske folk. Vi skal bygge landet videre på tillit, fellesskap og raushet. Vi skal kjenne at vi er et folk, sa Kongen.

Så var det mer underholdning og taler fra scenen før kongeparet inviterte på kanapeer og godt drikke, alt mens de minglet med og hilste på sitt folk.

Hennes Majestet Dronning Sonja takket av ved festens slutt:

– Mange av dere har hatt en meget lang reise for å komme hit, og like lang reise for å komme hjem igjen. Takk for at dere er våre landsmenn. Norge har en enestående befolkning. Ta godt vare på hverandre, og se hverandre.