Haugely: Lørdag 21. oktober klokken 14.00 åpnes dørene til bedehuset på Haugely. Da er det klart for den årlige basaren hvor inntektene går uavkortet til Røde Kors Songdalen.

– Basaren på Haugely er en rendyrket gammeldags basar. Det gamle bedehuset på Haugely er så å si intakt i førsteetasjen. Man har en lillesal, en storesal og et kjøkken. Atmosfæren blir veldig spesiell der inne under basaren, forteller Eldbjørg Sivertsen i Songdalen Røde Kors.

Det antas at det er ti år siden at basaren på Haugely ble gjeninnført som en tradisjon. For seks eller syv år siden ble det bestemt at Røde Kors skulle delta i arrangeringen og at pengene skulle gå til dem.

– Vi har mange flotte gevinster. Kjempemye fint håndarbeid med alt fra strikkede gensere til vanter, luer, pledd. Det er veldig, veldig mye fint, sier Sivertsen.

– Ja, og så har vi en stor nyhet i år. Oddbjørn Kaaland har laget mellom 300 og 330 trebrikker som vi har skrevet tall på. Brikkene har senere blitt lakkert, så i år skal vi ha basar med skikkelig gammeldagse årer. Alle er velkommen til å være med, forteller Sivertsen.