Musikerne i VIAN kommer fra hele Norge. Vokalist Elisabet Mjanger er bosatt i Søgne, mens de tre andre musikerne kommer fra Harstad, Trondheim og Sandnes. Bandet ble etablert da de fire musikerne møttes på UiA i 2015.

Deres første singel "Gå der vinden blåser" ble sluppet i 2016. Siden har bandet gitt ut ytterligere to singler, blitt kåret til ukas urørt på NRK P3 og nå er deres første album rett rundt hjørnet.

– Plutselig er vi her. Vi har jobbet utrolig hardt mot dette og vi gleder oss hinsides. Samtidig er vi veldig spente. Vi har gitt så mye av oss selv. Nå håper jeg at det vil treffe folk og at publikum liker det, sier Mjanger til Budstikka bare noen få dager før utgivelsesdatoen.

Ulik bakgrunn

VIAN består av Elisabet Mjanger (låtskriver, vokalist og keys), Vegard Kummen (produsent og bassist), Tobias Øymo Solbakk (trommer og synth) og Kristofer Spangen (gitarer). Mjanger beskriver VIANs musikk som liggende mellom sjangrene nordisk pop og alternativ. Hun forteller at flere låter har både elektroniske og akustiske elementer, og at samtlige låter er sunget på sørlandsdialekt.

– Vi har jobbet en del med å finne "sounden" vårt. Jeg tror nok vi identifiserer oss som et band i det nordiske poplandskapet, men musikken er ganske alternativ til tider. Vi er også et indie-band i den grad at vi gjør alt selv, sier hun.

Det er Mjanger som er låtskriver. Hun skaper melodi og tekst, mens Kummen er produsent.

– Vi har alle veldig ulik bakgrunn. Noen arbeider mest med elektronisk musikk, mens andre har interesseområder i litt tyngre musikk. Etter at jeg har skrevet låtene kommer vi sammen og jobber videre med arrangementet. På den måten setter vi alle et personlig preg på musikken, sier hun.

Tilføre noe nytt

Fredag 13. oktober slippes albumet "Diafon". Uka etter reiser bandet ut på turné. Bandet vil holde sin første konsert etter albumutgivelsen i Kristiansand under Sørveivfestivalen i midten av november.

– Jeg tror vi med utgivelsen av "Diafon" tilfører musikken på Sørlandet noe nytt og spesielt. Vi befinner oss et sted mellom det kommersielle og det eksperimentelle. Albumet vil inneholde en god miks av mye fin musikk som vi håper at folk vil like, avslutter Mjanger.

Se mer om VIAN her.