Lørdag 12. november ble det arrangert femten regionale finaler i FIRST LEGO League (FLL) rundt i forskjellige norske byer. Lagene konkurrerte om seier innen ulike kategorier som teknologi, samarbeid, forskning og markedsføring. I tillegg ble den høytstående robotkonkurransen arrangert til stor entusiasme fra de fremmøtte – her kjørte lagene en egenbygget LEGO-robot gjennom en hinderløype på kortest mulig tid.

Etter lørdagens intensive finalerunder var det tilslutt Future Bellatore fra Agder som gikk av med seieren og ble kåret til FIRST LEGO League Champions. Andre lag som utmerket seg i regionen var Pink Collage og Pythagoras eftf som ble tildelt henholdsvis Markedsføringsprisen og Forskningsprisen. Pythagoras eftf, tilhører Samfundets skole, og Pink Collage kommer fra Rosseland skole.

FIRST LEGO League er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Statoils talentprogram Morgendagens Helter. Målet er å skape en arena hvor barn og unge kan få utfolde seg i teknologiens verden, utvikle gode samarbeidsevner og ha det gøy med praktisk læring i realfag som matematikk og naturfag.

– Formålet med FIRST LEGO League er å gi barn og unge gode lære - og mestringsopplevelser gjennom lek tilknyttet forskning, realfag og teknologi. Ved å vekke nysgjerrigheten allerede i ung alder håper vi å sikre noen av morgendagens teknologer. I dag har vi sett mange av våre morgendagens helter her i Agder, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

Lokale støttespillere for finalen i Agder var Vest Agder Fylkeskommune, National Oil Well Varco, RIF, NITO, NFA, Aust Agder Fylkes Kommune og Tekna.

Årets tema var Animal Allies, som handler om samspillet mellom dyr og mennesker, og hvordan vi kan skape en bedre hverdag for fellesskapet i hverdag i fremtiden.

Fakta om FIRST LEGO League:

· Kunnskapskonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år, arrangert siden 2000.· Samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.· Konkurransen organiseres i Skandinavia av FIRST Scandinavia.· Hensikten er å øke interessen for teknologi og vitenskap for å stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.· Den skandinaviske finalen arrangeres 3. desember i Bodø.· Årets tema heter Animal Allies og handler om samspillet mellom dyr og mennesker, og hvordan vi kan forbedre hverandres hverdag.

Pressemelding