Nominasjonskomitéen for Miljøpartiet De Grønne har plassert den 18-årige søgnejenta, Elisabeth Garlie Udjus, på fjerdeplass på listeforslaget til stortingsvalget neste høst. Dette er foreslått til partiets nominasjonsmøte i november.

Udjus går tredje året ved Kristiansand Katedralskole (KKS) og var tidligere elev ved Tinntjønn ungdomsskole i Søgne. Elisabeth har for tiden mange jern i ilden. I 2015/2016 var hun talsperson for Grønn Ungdom Vest-Agder i 2015/2016 som hun i dag er leder for, samtidig som hun sitter i landsstyret til Grønn Ungdom. Hun er også medlem i styret til MDG i Vest-Agder, Støttekomiteen til Vest-Sahara Kristiansand og leder for elevrådet ved KKG.. Innimellom alle verv, jobber hun som ekstrahjelp på treningssenteret, Family Sports Club.

«Vi er heldige som har Elisabeth i våre rekker,» sier Erik Hoffmoen, leder av nominasjonskomitéen i Vest-Agder. «Hun er en flott representant for vår grønne bevegelse. Det er viktig for MDG å plassere sine ungdomskandidater høyt på listene. Med et godt valg kan MDG bli representert på Stortinget og Elisabeth blir da vara til Stortinget. Valgloven foreskriver at det skal være fire vararepresentanter til en stortingsrepresentant.»

Pressemelding