Nå kommer den varme fine tida der etikk og moral settes på prøve igjen. Seksuell legning er et evig stridstema og denne uken begynner Oslo Pride. Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En ti-dagers festival hvor alle har lov til å være akkurat den de er. Det er ikke så lett nå Bibelen og Grunnloven leses med hendene over dynen og forargelse fremst i sinnet.

Leserbrev og artikler har i lokalavisene på Sørlandet vært viet mye plass til seksualitet uten mangfold. «Pride og regnbueflagget står for nedbryting av familiene og et samfunn i kaos der fler og fler vil bli rotløse og utrygge» heter det i et leserinnlegg i Lister. I Lindesnes kommenterte et leserinlegg etter at Mandal får sin egen Pride-parade: «Det jeg mente, var at dere ikke skal omgås en som går for å være en kristen bror, men lever i hor eller er pengegrisk, dyrker avguder, er en spotter, en drukkenbolt eller en ransmann.» I fjor ble en sak i Søgne og Songdalen Budstikke riksnyhet da naboer på en øy syntes regnbueflagget skjemmet ut øya. På samme tid ble Lyngdal kjent for da en mann firte regnbueflagget fra kommunens flaggstang og beskyldte ordføreren for lovbrudd under Skeive Sørlandsdager.

I et angivelig opplyst mediesamfunn er skyggesiden hatkriminalitet. En rapport fra Oslo politidistrikt fortalte at hatkriminalitet økte i fjor. Etnisitet, seksuell legning og religion topper statistikken for hatobjekter. Folk liker ikke det som er annerledes, så derfor kan mennesker ikke være seg selv. Det er et stort paradoks i Norge, som smykker seg med å være verdens rikeste, lykkeligste og mest folkestyrte land.