13 prosent av innbyggerne i Vest-Agder har opplevd farlige situasjoner i trafikken fordi de «har gått i sin egen verden».

Tallene stammer fra en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige. Ikke overraskende er det de unge mellom 18 og 29 år (38 prosent) som har opplevd flest farlige situasjoner.

Med musikk på ørene og blikket festet i mobiltelefonen, er det fort gjort å glemme omgivelsene sine. Har man dessuten ikke refleks, kan man fort være ille ute. Tall fra Trygg Trafikk viser samtidig at kun fire av ti voksne mennesker bruker refleks i mørketida.

- Det er nok mange som vil kjenne seg igjen, så det høye tallet overrasker oss ikke, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

Veldig mange hører på musikk eller podcast når man beveger seg rundt i bybildet. Flere blir nok overrasket av bilene som de ikke hører komme.

- Vi lever i en tid hvor store deler av livet foregår på mobiltelefonen, og vi har en tendens til å forsvinne inn i den uansett hvor vi befinner oss og hva vi driver med, sier han.

Han oppfordrer myke trafikanter til å være mer oppmerksom når de ferdes ute – spesielt i trafikkerte områder, og husk for all del refleksen. På den måten slipper de å være til fare for seg selv og andre.

- Hvis ørene dine er opptatt med musikk eller podcast, bruk hvert fall blikket for å se at det er klart før du krysser en vei, avslutter Voll.

Innsendt av Arne Voll,

kommunikasjonssjef i Gjensidige.