Selv om Havåsen Barnehage allerede åpnet dørene 5. august var det ikke før fredag ettermiddag at den offisielt ble markert åpen.

Under åpningen var flere aktører som var involvert i utbyggingen sammen med barnehagebarn og foreldre kommet for å feire.

– Dette er kjempeflott, både for oss og for nærmiljøet som bygges ut, påpeker enhetsleder for barnehagen Wenche Sirnes Fladen.

Barnehagen har kapasitet til totalt 120 barn, men bare 29 er meldt inn i første omgang. Foto: Sebastian Faugstad

Plass til mange flere

– Det er jo klart at barnehagen kan være så flott den vil, men det er menneskene som fyller den som gir den kvaliteten den nå har, forklarer Fladen.

Foreløpig er det 29 barn og 9 ansatte på Havåsen Barnehage.

– Vi har fått en nokså rolig start ettersom vi er litt overbemannet. Men vi ser at flere barn vil komme etterhvert. Det er jo kapasitet til 120 barn her. Så får vi heller være litt overbemannet nå i startfasen, forteller hun.

Representant fra kommunens eiendomsenhet, Ola Frøysnes, var ikke i tvil om at dette var «verdens beste barnehage». Foto: Sebastian Faugstad

Bare fryd og gammen

– Jeg er kjempefornøyd. Vi har fått med så mange fantastiske kvaliteter i bygget. Du har kanskje lagt merke til at det ikke er noen ganger her? Dette er et bevisst valg gjort for at hver kvadratmeter skal øremerkes barna, smiler barnehagesjef Eva Hauger Gjersvold, og fortsetter:

– Jeg vil også påpeke at det ikke er lytt heller. I en vanlig barnehage hadde det med så mange tilstede vært umulig å høre noenting.

Det var ingenting annet en positive kommentarer om den nye barnehagen. Representanten fra kommunens eiendomsenhet, Ola Frøysnes, var ikke i tvil om at dette var «verdens beste barnehage».

Ordfører Astrid Hilde var også tilstede under markering, hvor hun fikk klippe båndet som offisielt markerte barnehagen åpen. Foto: Sebastian Faugstad