SØGNE Caroline Finnestad Lund (14) traff 35 innertiere på rad under årets Frende cup på Froland. Hun sier hun har som mål å en dag gjenta morens bragd å bli skytterdronning.

– Det er jo et av målene mine. Jeg må i første omgang bli like god som dem. Etter det kan jeg fokusere på slå dem i deres klasse, sier hun.

Caroline har drevet med skyting i nærmere ti år nå, helt siden hun skjøt for første gang som femåring. Hun har vokst opp i et hjem hvor skyting har vært hverdagskost, sammen med foreldrene som har vært både dronning og konge av norsk skyting.

Familien Lund Finnestad har gjort skyting til en familiesport. (Fra venstre) Mette Finnestad, Andreas Finnestad Lund, Caroline Finnestad Lund og Tor Harald Lund. Foto: Ukjent

Dronningen sier seg imponert

Mette Finnestad, tidligere skytterdronning og mor til Caroline, skryter sterkt av datterens prestasjoner og talent.

– Hun har et vannvittig talent etter så mange år med trening. Både jeg og Tor Harald Lund (skytterkongen) har lært henne opp fra ung alder til å skyte. Både med avtrekk og teknikk er hun blitt vanvittig god, forteller moren.

– Tror du at Caroline tar over som ny skytterdronning?

– Hun har all mulighet til det når hun trer inn i samme klasse. Om hun fortsetter slik vil hun kommer svært langt. Det kommer helt an på hvor mye hun er villig til å satse på det, sier Finnestad.

– Ser hun ut til å gå i den retningen?

– Sånn det ser ut vil hun nok komme ut stort. Hun har som sagt et utrolig talent, men det er fortsatt en del år til, påpeker hun.

– Håper det ikke blir et engangstilfelle

Caroline Finnestad Lund gikk inn på stamplassen, hvor hun egentlig bare hadde planer om å prøve sin nye skytejakke for første gangen.

– Det gikk jo fort fra å være testskyting til å gå veldig bra. Jeg er utrolig fornøyd med hva jeg presterte her, sier hun.

– Hvordan skal du toppe dette?

– Nå vil jeg jo se hvor mange ganger jeg klarer det. Jeg håper jo ikke dette blir et engangstilfelle, avslutter hun.

Nå bærer det videre for Caroline og familien som alle skal konkurrere i årets landskytterstevne på Evje.