"Hav og gab i tøysetullet" heter forestillingen som har premiere på skjærtorsdag i Ny-Hellesund. Olav Grendstad har igjen gått sammen med datteren Sofie og musiker Morten Liene for å skape påskestemning for hele familien i skolehuset på Monsøya. I år skal også Morten og Mari Leithe Abrahamsen være med på forestillingen.

– Det blir et klovne- og lekekonsept for hele familien i påska. Vi kombinerer lek for de minste med aktivitet for de eldre, og mye morsom klovning, sier Grendstad. Eksempler på lek og aktivitet er når foreldre kjører trillebår med barna oppi, eller når to foreldre løfter en bjelke som barna kan slenge seg i. – Da får vi trimmet de voksne mens barna har det gøy, sier han.

I tillegg til aktivitetene er også forestillingen beregnet på hele familien.

– Det skjer altfor ofte at ting er rettet mot spesielle aldersgrupper. Liker den minste det, passer det kanskje ikke for det eldste barnet. Vi forsøker å gjøre noe som alle kan like, sier Grendstad.

Han beskriver skolehuset i Ny-Hellesund i påska som en totalopplevelse.

– Det er kultur, kafé og lek hvor familien står i sentrum. Alle skal ha råd til å delta, vi ønsker å være inkluderende. Her kan alle prøve seg på klovning og alle skal ha det gøy, sier han.

For første gang har forestillingskonseptet i påska fått tilskudd fra fylkeskommunen.

– Nå kan vi satse enda mer profesjonellt. Konseptet fra før vil bestå og så kan vi utvide og utvikle det vi allerede har gjort, sier han.

Forestillingen vises fem ganger i løpet av påska. Rutebåten går til forestillingene på fredag og søndag. Det er ordinære tider utover det.

– Ellers kan man ta rutebåten ut tidligere og tilbringe litt ekstra tid i skjærgården. Det er flott der ute i påska, avslutter Grendstad.