9. november er det klart for Hummeren 4Hs årlige høstfest. I år er det tre attenåringer som får plakett.

Hummeren 4H er en klubb i vestbygda som møtes to ganger i måneden på Lastad. Barn i alderen 10–18 år er med på ulike aktiviteter og prosjekter. Årets prosjekt er hummerteiner. De har vært på ulike aktiviteter i tillegg til å lage hummerteiner. De har vært på bowling, spilt volleyball og blant annet vært på kino. Noe de fleste syns har vært gøyest å være med på i år var da 4H var på tur til Bortelid.

Sist onsdag var de i full gang med forberedelser til den store høstfesten. De lagde blant annet plakater, skrev arbeidsbok, og gikk igjennom programmet for festen.

– Å lage hummerteiner har vært et veldig gøy prosjekt, sier både Karsten og Aleksander. Begge har gått der i ett par år. De trives og har det veldig gøy.

– Vi koser oss og ler mye, sier Karsten og ler.

Hannah syns til og med det har vært det gøyeste de har gjort til nå. Hun har lært mye om hummerteiner, og gleder seg veldig til høstfesten. Hun syns også turen 4H hadde til Bortelid var det gøyeste.

Odd-Håkon, Rikard, og Tonje, skal alle tre få plankett i år. Både Odd-Håkon og Rikard har gått i 4H i ni år og syns det har vært noen fine år. Å lage hummerteiner har vært noe av det gøyeste. Rikard har hatt et litt annerledes prosjekt enn de andre. Han har nemlig tatt bilder av hva de andre har gjort og satt bildene sammen til en bildefremvisning som skal vises på høstfesten. De syns det er helt topp å være med i 4H.

På høstfesten 9. november blir det utlodning med masse fine gevinster, det blir kjempegod mat, sketsjer, og annen underholdning. Man får også muligheten til å se de ferdige hummerteinene på Lastad 9. november.

Tekst og foto: Gudny Kathinka H. Jenssen

Aktive: Medlemmer av Hummeren 4H samlet for fotografen. Hummertegner er noe av det de har laget i år.