LINDESNESREGIONEN – Det blir nok en del skyer, og gradvis mer utover dagen. Noe som vil gi noe nedbør fra lørdag ettermiddag eller kveld, natt til søndag og litt inn i søndag formiddag, forteller vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Temperaturen vil stige utover dagen, og Granan regner med at nedbøren vil komme som regn ved kysten.

– Litt inni landet starter det nok som snø, men kan går over til regn etter hvert. Men Mandal vil nok få regn, sier han.

– Bør følge litt ekstra med

Etter hvert som det tilskyes, stiger temperaturen, og Granan regner med at det nok blir plussgrader før nedbøren starter.

– Man bør følge litt ekstra med i trafikken. Det er kald bakke, og regnet kommer. Det kan bli is og trafikkproblemer. Men jeg har en forventning om at varmlufta rydder opp før regnet kommer, men litt inn fra kysten er det fare for at det fryser på, sier han.

Lettere vær søndag

Nedbøren holder seg nok fram til søndag formiddag.

– Det ser ut til at det søndag blir litt lettere vær på ettermiddagen. Skyene kan sprekke opp med klarvær søndag ettermiddag og kveld, sier Granan. Men han regner med fortsatt med plussgrader ved kysten.

Helga vil by på sørlig vindretning, i perioder opp mot liten kuling på kysten i løpet av lørdagen.

– Ustabilt vær

Etter helga ser det ut til å komme en periode med litt ustabilt vær.

– En periode med noe nedbør, sørlig til vestlig vind, og temperaturen vil nok ligge på plussiden, iallfall på kysten, de første dagene, avslutter Granan.