Det var torsdag ettermiddag det utspant seg en debatt på Facebook hvor Christian Eikeland, kommunestyremedlem i Søgne for Frp og partiets fylkesleder i Agder skriver en kommentar i et innlegg fra Ivar Walseth der han stiller spørsmål med statsminsiter Erna Solbergs stadråder og deres utspill.

– Nå mener jeg mye av det Hitler sto for, kan minne om mye av det sosialistene fronter i dag, monopol, makt og propaganda(klima), skrev Eikeland i kommentaren.

Fredag morgen beklaget han denne kommentaren på sin egen facebook-side.

– Jeg hadde selvsagt ingen hensikt av å sammenligne Hitler med noen partier, personer eller grupperinger. Hitler var en en grusom diktator, en tyrann som tok livet av mennesker han ikke likte. Han gasset jøder, og forfulgte dem over hele Europa.  Min sammenligning med Hitler i et kommentarfelt var overhodet ikke ment som en sammenligning med noen. Jeg skulle ikke skrevet det og beklager på det sterkeste. Det var en klønete formulert og klønete fremstilt. Mitt poeng var å få frem at sosialister er for makt over enkeltmennesket og for monopol. Det finnes mange andre måter å få frem dette budskapet på, enn slike klønete formuleringer, skriver han.

Les også:

– Christian Eikeland trenger historieundervisning