Mellom 18:00 og 22:00 onsdager kan de som ønsker å prøve seg på en scene innen dans, musikk, drama eller andre former for kulturuttrykk, komme til Open Mind på onsdager. Fra kulturskolen er Roar Borøy og veileder, likedan barne og ungdomskonsulent Tommy Sonny Knutsen er på plass for å veilede og hjelpe til. Likedan Fredrik Aske ved miksebordet.

 Vilde Henriksen (16) og Tina Andresen (16)  er blant dem som har benyttet seg av tilbudet.

– Dette er veldig moro, vi håper det kommer mang så vi kan lære av hverandre og gi hverandre råd, sier Vilde som i likhet med Tina har lang fartstid i Søgne Barne og Ungdomsteater.

Mens Vilde har forsøkt seg på UKM fire ganger.

– Jeg har aldri kommet videre. Det er ikke det som er viktig heller. Men å være med, ta utfordringen og prøve seg er fantastisk, sier hun. Om hun skulle gå videre ville hun ikke bli lei seg.

– Det betyr en kraftig bonus, ler hun.

Tina har vært med en gang. Hun tror at det vil være et stort pluss at man kan forsøke seg på Open Mind i forkant. Treffe andre og bli mer fortrolig med det en skal gjøre.

– Man får selvsagt nerver og det er skikkelig skummelt å stå på scenen under mønstringen, men utrolig moro. En må huske på at dette er en mønstring, ikke en konkurranse. En kan vise fram det man liker å holde på med, sier Tina.

Begge to forsikrer at det i alle fall ikke er skummelt å komme på Open Mind onsdagskveldene.

Roar Borøy fra kulturskolen gir veiledninng og råd.
Tommy Sonny Knutsen og Fredrik Aske ved miksebordet.