Torsdag 19. november klokken 20:00 kan publikum få mulighet til å oppleve en konsert langt utenom det vanlige. Da går den andre i det som Songdalen kulturskole håper kan bli en serie konserter av stabelen i den lille konsertsalen i kulturskolens lokaler i Noden på Nodeland.

Den første var selve åpningskonserten, som samtidig var innvielse av det nye flygelet, med mye pianomusikk. Nå er det skolens gitarlærer, Sindre Bildøen Haugen, som har med seg strengeinstrument som kanskje noen har hørt, men de færreste har sett: renessanselutt, barokklutt, vihuela, teorbe og originalgitar fra 1834. Haugen har studert ved konservatoriene i Tromsø og Kristiansand, samt velrenommerte Guildhall School of Music i London.  Han vil både fortelle om instrumentene, demonstrere og gi oss musikalske smakebiter. Det er mange strenger som skal stemmes og bare synet av en teorbe med bortimot en meter lange strenger er verd inngangspengene alene (kotorsdag 19. november kan publikum få mulighet til å oppleve en konsert langt utenom det vanlige. Da går den andre i det som Songdalen kulturskole håper kan bli en serie konserter av stabelen i den lille konsertsalen i kulturskolens lokaler i Noden på Nodeland.

Den første var selve åpningskonserten, som samtidig var innvielse av det nye flygelet, med mye pianomusikk. Nå er det skolens gitarlærer, Sindre Bildøen Haugen, som har med seg strengeinstrument som kanskje noen har hørt, men de færreste har sett: renessanselutt, barokklutt, vihuela, teorbe og originalgitar fra 1834. Haugen har studert ved konservatoriene i Tromsø og Kristiansand, samt velrenommerte Guildhall School of Music i London, og  han vil både fortelle om instrumentene, demonstrere og gi oss musikalske smakebiter. Det er mange strenger som skal stemmes og bare synet av en teorbe med bortimot en meter lange strenger er verd inngangspengene alene. Nå er konserten gratis, så her er det mye å oppleve uten å betale for det.

– Dette er ikke en konsert  for spesielt interesserte, men alle med interesse for gitar spesielt og musikk generelt, skriver rektor ved Songdalen kulturskole, Bård Dahle i en pressemelding.

Senere på nyåret er det planer om blueskonsert og klassisk pianotrio.

På konserten kan man få høre theorbo. Foto: Pressefoto