Dét sa administrerende direktør Peder Andersen i Andersen Mek. Verksted (AMV) i Flekkefjord etter at bedriften fredag ble kåret til Årets bedrift 2018 av NHO Agder.

Den tradisjonsrike virksomheten fremheves av juryen både for en vellykket omstillingsprosess, innovasjon og nyskaping, samt en fremtidsrettet satsing på å utvikle ny industri i regionen.

Omstilling

AMV var blant de mange bedriftene som fikk en betydelig utfordring etter oljeprisfallet i 2014. Mye av det lukrative offshoremarkedet ble borte i løpet av kort tid. Det førte til at selskapet måtte gjennom en betydelig omstillingsprosess – som i ettertid har vist seg å være svært vellykket.

– AMV konsentrerte innsatsen om tidligere kjerneområder og utviklet nye produkter og ny teknologi som er blitt tatt svært godt imot i markedet, sier regiondirektør Siri Mathiesen i NHO Agder i en pressemelding.

AMV konsentrerte innsatsen om tidligere kjerneområder og utviklet nye produkter og ny teknologi som er blitt tatt svært godt imot i markedet

– De to siste årene har bedriften doblet omsetningen og de passerte i fjor 600 millioner kroner i årsomsetning. Den positive utviklingen har fortsatt også i 2018 og det er ventet at bedriften vil få et godt resultat også i år,

Bevare verftsmiljøet

Utmerkelsen som Årets bedrift ble overrakt under NHO Agders julelunsj i Kristiansand fredag. Det var stortingsrepresentant Ingunn Foss som stod for selve prisoverrekkelsen.

Hun refererte til juryens begrunnelse, der det også ble trukket frem at AMV har kjøpt opp konkursboet etter SIMEK og lagt til rette for betydelige nyinvesteringer for å bevare verftsmiljøet i regionen.

– AMV har kjøpt opp utstyr og lokaler for å sikre ny virksomhet, og de har allerede lykkes med å trekke til seg flere nye aktører som investerer og etablerer nye arbeidsplasser i Flekkefjord, fastslo Ingunn Foss.

De har allerede lykkes med å trekke til seg flere nye aktører som investerer og etablerer nye arbeidsplasser i Flekkefjord