Søren Wærenskjold kom i mål 25.03 minutter etter vinneren. Mandalitten endte på en 146. plass i tiende etappe og er med videre i Tour de France.

Et seksmannsbrudd kjempet om seieren på oppløpet på den 10. etappen av Tour de France. Der var Pello Bilbao sterkest og tok karrierens største seier.

Fire kilometer til toppen av 3. kategoriserte Côte de la Chapelle-Marcousse, rykket Krists Neilands fra resten av bruddkameratene og fikk raskt en luke. Det nærmeste femannsbruddet var 40 sekunder bak på toppen av stigningen.

De resterende 28,6 kilometerne før målgang inneholdt to lange utforkjøringer. Da ble hele forspranget spist opp og latvieren ble kjørt inn med under tre kilometer igjen.

På oppløpet var Bilbao best og vant sin første etappe i Tour de France. Spanjolen spurtslo blant andre Georg Zimmermann og Ben O'connor som endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass. En spansk rytter hadde ikke vunnet en Tour de France-etappe siden Omar Fraile gjorde det i 2018.

Tobias Halland Johannessen trillet i mål som nummer tolv på den tøffe etappen. Han var 2.53 minutter bak Bilbao.

Uno-X-rytter markerte seg raskt

Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar kom sammen med hovedfeltet til mål. Dermed har fortsatt den danske Jumbo-Visma-stjernen 17 sekunder ned til sin slovenske konkurrent i kampen om den gule ledertrøya.

Tirsdag gjennomførte sykkeleliten 10. etappe på 167,5 kilometer fra Vulcania til Issoire. Feltet skulle gjennom totalt fem kategoriserte stigninger, samt en innlagt spurt.

Uno-X-rytter Anthon Charmig var først opp 3. kategoriserte Col de la Moreno sju kilometer etter start. På toppen av 3. kategoriserte Col de Guery var det imidlertid Wout Poels som tok to klatrepoeng.

Intens bruddkamp

Det tok lang tid før et brudd klarte å etablere seg på etappen, men i etterkant av Col de Guery rev et sjumannsbrudd seg løs fra hovedfeltet. De fikk senere besøk av ytterligere sju utbrytere.

– Det har vært et ellevilt kjør, sa TV 2-ekspert Thor Hushovd om de mange bruddforsøkene.

Danske Kasper Asgreen vant den innlagte spurten, mens Warren Barguil var først opp 2. kategoriserte Col de la Croix Saint-Robert med drøyt 100 kilometer igjen. Esteban Chaves slo imidlertid Barguil opp 3. kategoriserte Côte de Saint-Victor-la-Rivière 18 kilometer senere.