Harald Lassen er et kjent navn i Songdalen. Lassen er født og oppvokst i Greipstad. Han begynte sin karriere i Greipstad menighet, før musikken tok han videre til musikklinjen på Vågsbygd videregående skole og Norges musikkhøyskole. Nå har han skapt et navn som er kjent både i det nasjonale og internasjonale jazzmiljøet.

Lassen

I 2016 kom "Rainbow Session" ut, Lassens første album under eget navn. Det er bare ett av de 17 albumene han har gitt ut i sin karriere med hans ulike band og prosjekter. Soloalbumet mottok strålende kritikker i inn- og utland.

Siden utgivelsen har Lassen inngått i et nytt prosjekt. Sammen med pianisten Bram de Looze, trommisen Tore Flatjord og bassisten Stian Andersen har Lassen nå etablert bandet Lassen.

1. november kommer det nyetablerte bandet til Kilden. Der vil de holde konsert i multisalen.

– Når jeg nå spiller rundt med mitt nye band, Lassen, er det med andre musikere enn på Rainbow-plata, bortsett fra pianisten Bram de Looze – som er en av de aller fremste unge jazzmusikerne i Europa nå, forteller Lassen.

– Musikken på Kilden blir nok mest ny musikk. Den kan beskrives som melodisk, energisk og tidvis ganske catchy, sier han og legger til at man ikke skal se helt bort fra at det dukker opp en Rainbow-låt eller to i løpet av konserten.

– Det er så gøy!

Det er ikke så ofte at man får anledning til å se og høre Lassen på hjemmebane. Store deler av året går med til å spille på jazzfestivaler og -klubber i Norge og Europa.

– Det er første gang jeg spiller i Kilden. Når jeg da har med noen av Europas fremste jazzmusikere så håper jeg at noen har lyst til å være med å overvære det. Det er jo slik at jazzmusikk funker aller best live, sier Lassen.

Han legger til at musikken ikke handler om å forstå eller gjenkjenne den, men først og fremst oppleve noe nytt.

– Det handler om å oppleve og våge seg ut på ukjent territorium. Det er både sunt og morsomt, sier han. – Vi gjør det samme hver kveld og hver eneste konsert er annerledes fra den forrige. Det er så gøy! Konserten i Kilden blir garantert helt unik, lover han.

Billetter

Billetter til konserten onsdag den 1. november kan kjøpes på Kildens hjemmeside eller på billettkontoret i Kilden. Konserten begynner klokken 20.00.