– Jeg har aldri før vært borti så god logistikk i en byggeprosess tidligere. Det er det, sammen med god planlegging, som har gjort det mulig å reise bygget så raskt, sier Espen Regevik.

Sammen med Gumpens Auto og TT Anlegg er bilselgeren i ferd med å ferdigstille det 2000 kvadratmeter store bygget på industriområdet på Jåbekk, som skal bli bruktbilbutikk og bilverksted om kun en snau måned.

Selv blir han daglig leder i Mandal Bilbutikk AS, mens Ole Tom Heggland blir daglig leder for bilverkstedet registrert som Mandal Bilverksted AS. De to forretningene er samlet under Mandal Bil AS.

Bygger butikk: Daglig leder i TT Anlegg, Tom Eikså, Espen Regevik og byggeleder i TT, Steffen Strømme, utenfor det som skal bli bruktbilbutikk og verksted. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Snø skapte utfordringer

Ideen om en bilforretning på Jåbekk dukket opp på sensommeren i fjor. Etter 26 år i bilbransjen, hadde Regevik lyst til å gjøre noe nytt og spennende i nettopp bilbransjen, og fikk TT Anlegg-sjef Tom Eikså og Gumpens Auto med på laget. Etter byggestart 13. november, har det knapt stått stille på den 7,5 mål store tomta.

Byggetillatelsen kom riktig nok 6. november, og det ble gjort noe grunnarbeid på tomta i form av graving og sprengning i forkant av den offisielle byggestarten. Men de effektive arbeidsdagene utgjør likevel bare 80 dager fra start til åpning 1. februar.

7,5 mål: Dette dronebildet ble tatt over den 7,5 mål store butikktomta før byggestart. Arbeideren i gult blir liten på den store flaten. Foto: TT Anlegg
Rask prosess: Det skal ta 80 dager å reise og ferdigstille det 2000 kvadratmeter store bygget på Jåbekk. Foto: TT Anlegg

– Når det først ble bestemt at det skulle bygges, var det like greit å få det ferdig fort. Når det er vinter blir arbeidet også mer komplisert, og vi måtte gi på før jul. Det var så vidt det gikk, medgir Tom Eikså.

For da snøen på taket måtte skuffes for at den ikke skulle tine ned i takplatene, og det begynte å snø to timer før taket skulle tekkes et stykke ut i desember, så det en stund ut til at byggeprosessen kunne drøye noe ut.

– Det har nok vært mellom fem og 35 mann i sving her hver dag, sier byggeleder Steffen Strømme i TT Anlegg.

Bruktbil: I denne hallen skal Espen Regevik (til venstre) være daglig leder for bruktbilsalget. Daglig leder Tom Eikså i TT Anlegg har stor tro på investeringen. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Millioninvestering

Totalt koster investeringen på Jåbekk mellom 20 og 30 millioner kroner. Espen Regevik, Tom Eikså og Per Helge Gumpen sitter med 33 prosent eierandel hver. I tillegg til tomta Mandal Bil bygges på, er det foreløpig kun fengselstomta som er solgt på området.

Regevik ser ikke mørkt på å drive bilforretning på Jåbekk, mens resten av byens bilforretninger ligger på Skinsnes. I en årrekke eide og drev han det som i dag er Frydenbø Bilsenter på Skinsnes.

– Mandal er en by som vokser innenfra og utover, og det er en god og sunn vekst. Jeg eier selv flere eiendommer på Skinsnes, og ser at det begynner å bli trangt der. Her er det bare 3,6 kilometer til rundkjøringa, så det er et svært sentralt industriområde, sier Regevik, og legger til:

– Men det er veldig hyggelig med naboer.

Verksted: Tom Eikså og Steffen Strømme i TT Anlegg viser frem det som skal bli et merkeuavhengig bilverksted. Espen Regevik går med ryggen til. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Storhandel

Tom Eikså understreker at noen alltid må satse først. Enn så lenge har en interessent har meldt seg på nabotomta, men den står foreløpig usolgt.

– Det hadde vært bra med flere bilforretninger eller annen form for storhandel her, som krever at man kommer til med bil. Bilbransjen i Mandal er god på bil, og mange av kundene er ikke herfra, men fra resten av landet. Nå tilrettelegger vi tomta, og den skal snart planeres. Det ser aktuelle aktører. De har nok vært oppe her og snudd, sier Eikså.

I første omgang åpner verkstedet og butikken med til sammen sju-åtte ansatte.

– Vi vil nok fort ha behov for flere ansatte, for vi er avhengige av å vokse, og trenger all omsetning vi kan få, sier Regevik.