God kamp: Thomas Aukland kjempet som alltid helhjertet for MK.
Slet: En uvanlig blek Endre Omland slet mot Odd 3. Mye av grunnen var sykdom som hadde herjet kroppen i dagene før kampen.
Influensa: En influensa-syk MK-trener Rolf Hegland satt på tribunen for ikke å smitte spillerne.

– Det føles fantastisk deilig å score tre mål, sa Habib etter kampen.

Før oppgjøret mot Odd 3 i Idrettsparken stod 17-åringen, som kom fra Start før sesongen, med ett eneste mål. Habib har slitt med skader og ikke spilt opp mot potensialet under vårsesongen i MK.

Tirsdag kveld viste den energiske spilleren prov på kvalitetene. Allerede etter ni minutter banket han inn, det som må være ett av årets mål i parken, en knallperle fra rundt 20 meter. Ballen smalt i tverrlegger, ned på streken og opp i nettaket.

– Traff godt

– Jeg traff utrolig godt, gliste målscoreren.

– En fantastisk scoring, sa Rolf Hegland, MKs trener, om ledermålet.

MK kjørte over det unge mannskapet fra Skien de første 45 minuttene. Etter snaue kvarteret fikk hjemmelaget lønn for det høye presset, da de vant ballen høyt i banen og Habib ble spilt gjennom alene med keeper. Skuddet i lengste hjørne doblet ledelsen.

MK burde ha punktert kampen allerede før pause, men en småsyk Endre Omland klarte ikke å forvalte tre gode sjanser i tellende resultater.

Var de grønnkledde full av spillelyst i første omgang, var det som om effekten hadde sluknet i garderoben før andre omgang. Trykket fra første omgang var borte og bortelaget kom nærmere og nærmere.

Fem mål siste kvarteret

Kvarteret før slutt satte Habib inn 3-0, da han fikk stå alene og skyte fra 16 meter. Da trodde alle at seieren var sikret. Men to minutter senere hadde Odd redusert to ganger, det siste på en tabbe i MKs forsvar.

– Det skjer noe i hodet til gutta. Vi svinger så mye at jeg har vanskeligheter med å forstå det. Kampen ble unødvendig spennende, sa Hegland om avslutningen på kampen.

I en nervepirrende avslutning satte Jonas Njerve, nyankommet unggutt fra Giv Akt, inn 4-2 etter 93 minutter. Odd reduserte nok en gang med heading på corner i kampens siste sekunder.

MK hentet tre svært viktige poeng i kampen om å overleve i 3. divisjon.

– Seieren er uhyre viktig for oss. Vi spiller en god første omgang der vi har ni gode målsjanser, og jeg synes vi vinner fortjent. Men det er skremmende å se hvordan vi varierer i prestasjonene, sier Hegland, som for anledningen satt på tribunen grunnet sykdom.

Syk trener

– Jeg har ligget rett ut med influensa og ville ikke være i nærheten av spillerne under kampen, forklarte Hegland.

Etter hat-tricket var Habib ett eneste stort smil.

– Han kommer til å være høyt oppe i ukevis nå, kommenterer MKs assistenttrener Bjørnar Ommundsen i en bisetning i garderobeanlegget.

– Jeg lover å komme raskt ned på jorda igjen. Det er utrolig godt å lykkes og jeg føler at både jeg og laget er på vei opp nå. Jeg synes vi er langt bedre enn det tabellen tilsier. Snart er ute av nedrykkskampen og kjemper høyere på tabellen, mener kampens store spiller.

– Vinner fortjent

Han hadde ikke vært like fornøyd om laget hadde gått av banen uten tre poeng.

– Når vi gjør 3-0 kvarteret før slutt så skal kampen være over. Vi roter det til, men jeg synes det er veldig fortjent at vi vinner, sier Habib.

Nå venter en tøff bortekamp mot Tollnes for MK.