MANDAL/SONGDALEN: Vitner meldte tirsdag kveld fra om høye smell i et nabolag øst for Mandal sentrum.

Da politiet raskt kom til stedet, skal de ha blitt møtt av en flyktende bil registrert på en kriminell kjenning fra det, etter det Lindesnes kjenner til, av politiet beskrives som et narkotika— og torpedomiljø i Kristiansand.

Fryktet skudd fra våpen

Smellene i nabolaget fryktet politiet kunne være skudd fra våpen, men etterforskningen har ikke så langt brakt på det rene om våpen er avfyrt.Personene som politiet tror ble oppsøkt, er to kjente og straffedømte menn i 40- og 50-årene i Mandal. Politiets utgangspunkt for etterforskningen skal ha vært at pengeinnkrevere oppsøkte narkotikamiljøet i Mandal for å inndrive utestående gjeld.

Politiets jakt på BMWen endte i Songdalen. Der kolliderte politiet med personbilen. Spesialenheten for politisaker etterforsker om noe straffbart har skjedd. De tre pågrepne mennene er alle kjenninger fra politiet fra småkriminelle til alvorlige forhold.

— Vi har avhørt sjåføren av politibilen. Vedkommende avviser å ha gjort noe straffbart, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker til Fædrelandsvennen.

Kritiserer politiet

Advokaten til den skadde 25-åringen reagerer på politiets handling i saken.

— Dette er skader som politiet har påført ham, sier advokat Monica Haugedal til Fædrelandsvennen.

Ifølge advokaten er mannen blitt operert en gang og skal opereres igjen onsdag kveld. Skaden er ikke av livstruende karakter, men det er uvisst om han vil bli helt bra igjen, sier Haugedal til regionsavisen.

Haugedal mener mye tyder på at politiet har opptrådt kritikkverdig.

— Men jeg ønsker ikke å uttale meg nærmere om det nå, ettersom hendelsen etterforskes av Spesialenheten. Men det er åpenbart riktig at Spesialenheten ser på saken. Det er en stygg og alvorlig sak, sier Haugedal til fvn.no.

Politiet har anledning til å bryte bestemmelser i vegtrafikkloven, men skal i utgangspunktet kun sette i gang forfølgelse når det vurderes som forsvarlig og nødvendig. I sin etterforskning skal Spesialenheten blant annet vurdere om politiet har opptrådt klanderverdig eller straffbart under utrykningen.