Frisk opp med knall-oransje på brygga

Stylistens kommentar: Her har jeg brukt oransje for å friske opp og skape liv i miljøet. Oransje-fargen er inspirert av dobbene som henger fra brygga, og det skaper en fin kontrast til den blå sjøen. Er du i tvil om hvilke farger du vil gå for, finn en base du vil gå ut fra. Her har jeg tatt utgangspunkt i tremøblene på brygga, og innrettet stylingen etter det grålige og slitte i trestrukturen. Jeg bar putene med grå og hvite elementer med meg i kurven, og lyktene tok jeg i hvert sitt håndtak. Sett til en enkel servering på et brett eller rett på bordet, så er du der. Så enkelt som bare det, men likevel koselig og friskt. Putene står jo klare i kurven i hytta, eller det er bare å lempe dem oppi fra stedet du brukte dem sist. På hytta må ting kunne brukes flere steder.

Ta vare på parforholdet på hytta

Stylistens kommentar: Det er like viktig å pleie parforholdet på hytta som i hverdagen. Snik dere vekk litt, og få litt alenetid! Nesten alle har tilgang til et svaberg som dette. Her har jeg skapt et romantisk sted for to. Igjen har jeg tatt med meg kurven, det er så enkelt å bære med seg alt da. I kurven tok jeg med meg et pledd som jeg la ut over svaberget, en pute til å legge under der fjellet er for hardt, et par glass, noe godt å drikke og en kurv med jordbær. De lyse fargene er sommerlige og harmoniske, synes jeg. Lykta er fin når det blir kveld, og er stemningsfull når den lyser opp i sommernatten.

Lekent i vannkanten

Stylistens kommentar: Ååå, denne mammaen vil jeg være! Etter frokost vil vi ned til brygga eller stranda. Ikke alle er så heldige at de har tilgang til en strand, men brygger eller gressplener ved sjøen kan gjøre samme nytten. Her kan barna leke i vannkanten, og mor får den gode solstolen mens hun passer på. Husk å ta med håndklær, vann på flasker som holder temperaturen kald, nok bade- og strandleker og solhatt. En solgul aluminiumsbenk i bakgrunnen kan være god for barn og voksne som vil sitte litt, eller legge fra seg klær mens de bader. Pakk kurven lurt, så slipper du å gå fram og tilbake til hytta for å hente ting. Ikke glem solkrem. Dette er lekent og sommerlig. Jeg tror jeg bare blir her en stund, jeg!

Naturlig og strykefritt på sommerbordet

Stylistens kommentar: For å gjøre det ekstra hyggelig, kan vi friske opp sommerbordet med ting vi finner i utemiljøet. Her har jeg plukket steiner og skjell, og samlet det oppi en av de gamle skålene jeg fant på hytta. På toppen satte jeg telys. Jeg har plantet sukkulent i en av bollene fra hytta og rød kløver i en annen. Strå og avskårent grønt er satt til i en de gamle vasene, og til sammen utgjør dette en fin miks av friskt og gammelt. De fleste har duker på hyttene, og ofte noen som ikke passer helt på lengden. Da kan du gjøre som jeg har gjort her, legge duken kun på midten og dekke serviset på kuvertbrikker. Vær kreativ med det du har. Jeg holder meg fortsatt til de rolige tonene i fargevalget, og bruker tekstilservietter der jeg har knyttet til strå jeg fant utenfor. Linserviettene «krøllet» jeg bare sammen. Det beste med denne stylingen er at vi ikke trenger å stryke. Vi er tross alt på hytta. God appetitt!

Avslappende på verandaen

Stylistens kommentar: Her vil jeg bare nyte livet. På verandaen skal det være harmonisk og deilig, og møblene skal nærmest invitere til å sette seg ned og nyte. Gjør det enkelt, og velg farger som jobber sammen. Booster du en farge, toner du ned det andre. Her valgte jeg rødt som kontrastfarge – da passet det jo ekstra fint at vi er i jordbærsesongen. Har du plass til å oppbevare ekstra putetrekk, kan du eventuelt bytte putetrekket innimellom. Helst bruker du det du har, og hvis du er litt bevisst på hvilke fargevalg du gjør er du ganske sikret å få til en lun atmosfære. Legg merke til at jeg tatt med meg ut kløver og sukkulent, blomster som jeg også bruker inne i hytta. Lyktene pynter på dagtid, og gjør nytten om kvelden. Kurven er et must for meg, i den kan jeg bære med meg nesten alt.

Innbydende på hyttekjøkkenet

Stylistens kommentar: På kjøkkenet bruker jeg friske urter i vinduskarmen, jeg liker når det er både grønt og spiselig på kjøkkenet. Urtene kan kjøpes på vei til hytta, og det finnes også potter med selvanningssystem slik at de klarer seg til du kommer igjen neste gang. Egg kan fint stå på kjøkkenbenken en stund, og det er genialt for dem som har liten plass i kjøleskapet. De fungerer også fint som dekor. Ellers har jeg myket opp med tekstiler, stråmatter på gulvet og skjærefjøler har jeg både hengt opp som dekor og lagt på benken som bruksgjenstand. Jeg er glad i fjøler, og hjemme har jeg alt fra nyinnkjøpte til barnas egenlagde på skolen. I tillegg har jeg hentet fram gamle fat jeg fant på hytta til frukten. Legg merke til kløverplanten jeg har plassert i hjørnet. Den flytter jeg rundt alt ettersom jeg trenger den. Sett fram krydder og kopper du bruker ofte på kjøkkenbenken. Det gjør kjøkkenet koselig og innbydende.

Toner ned mønstre med ensfargede elementer

Stylistens kommentar: Mange har møbler på hytta som ikke egentlig står i stil til hverandre. Vi vil jo ikke kvitte oss med disse da de ofte har affeksjonsverdi. Det er lurt å lete etter en farge som går igjen, og som vi kan bruke for å tone ned inntrykket av mønstre, farger og ulike stilarter. Her har jeg valgt å tone ned med ensfargede puter og pledd i lyse farger både til puffen, sofaen og stolen for å lage et roligere miljø. Jeg har utrolig sans for at hytteeierne bruker stedet til å henge opp kunst, og jeg har tatt utgangspunkt i trerammene når jeg har dekorert bordet. Her har jeg valgt naturmaterialer, og satt til lykt og to kløverplanter. Lykt og planter flytter jeg med meg dit jeg vil ha dem. Til denne stylingen tok jeg ned et par bilder, og hang til en stråhatt og et speil. Det skaper det lille ekstra til dette miljøet, synes jeg.