MANDAL/KRISTIANSAND : — Det var en helt vanlig dag. De hadde en avtale om kjøring og de skulle på skolen. Det skjedde ikke noe uvanlig. Når det gjelder utfallet, så finnes det ingen logisk forklaring, sier Sveinung Søndervik Johnsen til Fædrelandsvennen.

Han er forsvarer til 19-åringen som er siktet for å ha drept sin beste kamerat Joakim Ophaug Røksland. Ifølge fvn.no avhørte politiet den drapssiktede 19-åringen på ny tirsdag ettermiddag. Han har siden forrige uke vært innlagt på psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, og det var her avhøret ble gjennomført. Avhøret varte i flere timer, og den siktede kan fremdeles ikke gjøre rede for hvorfor han endte opp med å drepe sin 18 år gamle venn.

Dypt fortvilet

Søndervik Johnsen forteller at hans klient er dypt fortvilet over det som har skjedd.

— Han var i stand til å gjennomføre et avhør, men når man kommer inn på det som har skjedd blir det vanskelig. Han skjønner ikke hvorfor det skjedde. Så vi får håpe den videre etterforskningen kan gi noen svar, opplyser han til regionavisen.

19-åringen ble varetekstfengslet i fire uker, men han ble torsdag overflyttet til sykehuset, hvor han nå gjennomgår en prejudisiell observasjon. Observasjonen vil avgjøre om det skal gjøres en full observasjon med tanke på den siktedes tilregnelighet.

Stikkskader

NTB opplyste i dag at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 18-åringen døde av stikkskader. Rapporten kom mandag. Mandag ble også åstedsundersøkelsene avsluttet av politiet.

— Vi har tatt blodprøver av siktede for å kartlegge om han var påvirket. Vi har ikke fått resultatet fra prøven, men for politiet fremsto han ikke som påvirket drapsdagen, sier politiadvokat Liv Seland i Agder politidistrikt til NTB.

Det er fremdeles ikke klarlagt om etterforskningen har ført til at politiet er nærmere et motiv for drapshandlingen.