Drept: Det var den 19 år gamle Joakim Ophaug Røksland, bosatt i Mandal, som ble drept på Ime i Mandal onsdag 22. april.

MANDAL: – Den siktede har i avhør med politiet erkjent de faktiske forhold. Han blir i dag fremstilt for varetektsfengsling med brev og besøksforbud, men uten isolasjon, sier påtaleleder i Agder politidistrikt, Terje K. Skaar.

– Siktede har i avhør også erkjent at det var han som stod bak ranet på Valand veikro. I tillegg er han siktet for å ha tilranet seg en bil på åstedet, sier Skaar.

– Politiet fikk onsdag 22. april melding om at det var avfyrt skudd på Ime, et tettsted utenfor Mandal sentrum. Da politiet etter kort tid ankom stedet, fant de en død person inne i en leilighet. Foreløpig rapport tyder på at den avdøde ikke ble skutt.

– Sannsynlig dødsårsak er flere stikkskader. Vi har ikke holdepunkter for å mene at han er skutt, sier Skaar.

– Det ble avfyrt skudd, men det ble gjort med et våpen som hadde løs ammunisjon. Det er ingenting som tyder på at det er avfyrt flere skudd. Det er for øvrig tatt beslag i et ikke funksjonelt våpen, en AK 47, sier påtalelederen, som understreker at det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan si noe om gjerningsmannens motiv.

– Pågripelsen av gjerningsmannen kom som et resultat av viktige opplysninger politiet fikk fra vitner, samt årvåkenhet fra flere polititjenestemenn. Mannskapene som pågrep mistenkte utførte dette på en god polititaktisk måte som forhindret skader på siktede og skader på egne mannskaper, sier politioverbetjent ved Mandal politistasjon, Nils Olaf Holbek.

– Fengslingsmøte er berammet til klokken 13.30 torsdag ettermiddag. Det vil bli begjært avholdt for lukkede dører, sier Terje K. Skaar.