SØGNE Kommunal- og moderniseringsminister, Monica Mæland (Høyre) var tirsdag formiddag på næringsbedriftsbesøk i Søgne for å se hvordan små og mellomstore bedrifter klarer seg i kommunen.

Mæland reiser i disse dager på besøk til ulike næringslivsbedrifter i Norge i forkant av høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg.

– Det er næringslivet vi lever av, derfor er det viktig å vite hvordan de står. Dette handler rett og slett om å være tett på næringslivet, og det har vært fokuset i små og store kommuner, både i sør og nord, forklarer Mæland.

Mæland står sammen med Tom Arne Aamodt på det røde teppet som ble lagt ut før hennes ankomst tirsdag. Foto: Sebastian Faugstad

Solskinnshistorie i mur

Mur i Sør hadde i fjor 280 millioner i omsetning, og 19,9 millioner i overskudd. På samme tid ble det også bygget et nytt kontor for bedriften på Lunde, hvor de nå har vært tilstede i et år. Suksessbedriften ble et naturlig stoppested for ministerens besøk i Søgne, noe daglig leder satte pris på.

– Ting har gått greit, som man sier her på Sørlandet. Det har jo vært en positiv utvikling helt fra jeg startet som 19 åring når vi var alene, og til nå i dag som 38-åring. Det skyldes masse gode folk som er med å dra lasset, og da er det jo ekstra stas at en kommunalminister vil komme å besøke oss, smiler Tom Arne Aamodt, daglig leder ved bedriften.

Han mener at ministeren har hatt godt nytte av å komme på besøk til Søgne og Sørlandet og se at landsdelen byr på mer enn bare oljenæring.

– Man prater jo mye om olje på Sørlandet, men om man slår i sammen hele entreprenør bransjen så er vi jo svært betydelige for næringslivet i Norge, påpeker Aamodt.

Det var svært god stemning på takterassen til Mur i Sør når det etter møte ble utdelt is og jordbær. Foto: Sebastian Faugstad

Takterasse og jordbær

– Det å gå fra 0 til over 80 ansatte pluss 6 lærlinger, men samtidig drive seriøst er veldig bra og positivt for oss å se. I tillegg er det første gang jeg har sett en takterasse med jordbær- og agurkplanter og det var jo svært gøy, sier Mæland.

Under besøket ble generelle temaer som plan- og bygningsloven, skatter og avgifter diskutert med ministeren. Selv påpeker Mæland hvor gjennomsiktig små bedrifter på mindre steder er.

– Det som er svært bra med bedrifter på mindre steder er at de er mer gjennomsiktige. Her går det mye fortere å oppdage om folk jobber midt på natta, om de ikke får i seg mat, ikke blir utdelt rettferdig lønn, eller om de bor elendig. Det er mye letter å være skurk på store steder, forklarer Mæland.