En filmsnutt hvor det humres gjenkjennende når en dame fomler etter mobiltelefonen mens hun kjører ble en tankevekker for hjemmetjenesten, når damen drar opp en brennevinsflaske. Tom Erik Dønnestad fra Nullvisjon i Agder formidler på denne måten at det å bruke mobil mens du kjører, gjør at du er like uoppmerksom som når du kjører med promille.

– Våre ansatte bruker mye av arbeidshverdagen i bil og har en travel hverdag, sier Anne Lise Sandbakken, enhetsleder for hjemmetjenesten i Søgne kommune. Derfor har vi invitert Nullvisjonen Agder og Trygg Trafikk til å komme å snakke om trafikksikkehet.

I løpet av arbeidsdagen blir det en del telefoner for hjemmestjenesten, men de har ikke handsfree i bilene.

– De ansatte har fått beskjed om at de må stoppe bilen for å svare på en telefon. Trygghetsalarmer krever mye trykking på mobilen. Derfor er det trafikkfarlig å ta telefonen uten å kjøre til siden, sier Sandbakken.

Dønnestad i Nullvisjonen nikker bekreftene.

– Handsfree gjør det tryggere å snakke i bilen, men det å bruke mobilen tar oppmerksomheten bort fra veien. Kjører du i 70 km/t og ser vekk et sekund har du kjørt 20 meter uten å se på veien, Det er like farlig som å kjøre med promille, sier han.

Arkiv