Den ærverdige kiosken i Lyngbygget eies og drives nå av Glenn Arvid Håland og samboeren Severine Graciela Klev, som har søkt kommunen om serveringsbevilling.

De nye eierne overtok 14. mai, og Håland forteller det har vært en hektisk start siden åpningen i midten av mai.

– Det har gått i ett hele veien, og jeg er strålende fornøyd, forteller Håland, som tidligere har erfaring fra butikk.

Det var gjennom Facebook han ble gjort oppmerksom på at de tidligere eierne skulle legge ned kiosken. Det syntes han var trist, og han og samboeren tok kontakt for å høre om mulighetene til å overta.

– Det fikk vi muligheten til, og samtidig fikk vi drive under navnet «Lyng kiosk» som mange har et forhold til, fortsetter Håland.

Han var spent på hvordan lokalbefolkningen kom til å ta imot dem, men forteller at kiosken har fått en fantastisk start. Han ønsker å viderebringe «arven» etter gamle Lyng kiosk og forteller at han har fått god hjelp fra tidligere eiere, som har drevet kiosken i en årrekke og som verdsetter at noen ønsker å drive den videre. Samtidig har han noen nye planer på tapetet.

– Det produseres mange varer her lokalt, og jeg ønsker å tilby dem et utsalgssted. For tiden er jeg i dialog med Innovasjon Norge, og det skjer mye spennende, sier den nye eieren.