Fire teiner og et bilbatteri var blant fangsten de tre medlemmene i Søgne dykkerklubb, Karl Klungland, Jan Kristoffersen og Tom Erik Dønnestad, dro opp fra havbunnen i Søgneskjærgården lørdag formiddag. I teinene var der en hummer og 26 krabber som alle fikk gjenvunnet friheten takket være dykkerklubbens medlemmer.

– Store glis på alle sammen, kommenterer Dønnestad spøkefullt.

Totalt siden dykkerklubben begynte prosjektet i desember 2015, har de fisket opp 395 "spøkelsesredskap" fra sjøen. De fleste er funnet på cirka 35-40 meters dyp.

– Dette var jomfruturen med båten etter at den fikk ny motor, sier Klungland. Båten tilhørende dykkerklubben bærer navnet Snorkel III.

Klungland forteller at dykkerklubben får betalt for å kartlegge og rapportere inn funn til Norges dykkerforbund og plastreturs miljøprosjekt. Hele året igjennom, så snart her er isfritt, er dykkerklubben ute på tilsvarende tokt gjennomsnittlig to ganger i uka.

– En fin måte å få praktisert sporten på, sier Dønnestad.

– Jeg skulle ønske det var flere klubber som sto på litt, sier Kristoffersen. Han peker på bilbatteriet de har tatt opp fra havbunnen, og konstaterer:

– En styggedom full av tungmetaller.