At kultursøndagene på Søgne gamle prestegård er populære finnes det ingen tvil om. Også denne søndagen klarte arrangørene av "Kystbygda Søgne, Søgne kystlag, Søgne historielag og Søgne gamle prestegård, å samle fullt hus i kafeteriaen.

De yngste tilhørerne måtte først i ilden. De ble utfordret på hvor mange fiskeslag de kunne kjenne igjen av fisken som fisker Frode Jensen viste frem.

– Er det en jentefisk eller guttefisk? ble det spurt.

– Det er kvinnfolk, kom det kontant fra en ung gutt.

Etter vinnerne av gjetteleken om fiskeslag var behørig kåret, gikk ordet til Frode Jensen og Bastian Salthaug. De er begge fiskere, og begynte med fiske som levebrød i svært ung alder. En engasjert forsamling, med mange fiskere til stede, fikk høre om både sildefiske, rekefiske og hjelpemidler som brukes av dagens fiskere for å oppnå best mulig fangst.

– Rekefiske da og rekefiske nå er to vidt forskjellige ting. Før var det manuelt arbeid. I dag er det automatisert. Det eneste er pakkinga, den er ikke så mye lettere i dag, formidlet Frode Jensen. Rekene kokes og kjøles ned i saltlake og is før de klargjøres for salg. 30-40 prosent av rekene går til industri, til reker i lake.