Til Kirkevalget skal det stemmes over menighetsråd/sokneråd og bispedømmeråd. I distriktet vårt skal det stemmes for Søgne menighetsråd, Finsland Sokneråd, Greipstad Sokneråd og for Agder og Telemark bispedømmeråd.

Alle som er medlem i soknet eller er innført i manntallet i soknet og fyller 15 år i løpet av året, og som heller ikke er fradømt stemmeretten, har denne dagen mulighet til å legge igjen en stemme.

Det har vært mulig å forhåndsstemme siden 12. august og det er fortsatt mulig helt til 6. september.

Vi har fått svar fra noen kandidater på følgende spørsmål:

1. Hvorfor stiller du til valg?

2. Hva er viktigst for deg?

3. Hva står du for?

4. Hvor står du i abort-debatten?

5. Hva tenker du om likekjønnet vielse?

6. Hva håper du å oppnå for Søgne?

Solveig Sagatun Foto: Privat

Solveig Sagatun, 1. kandidat

Hvorfor stiller du til valg? Jeg stiller til valg fordi jeg ble spurt, har vært varamedlem en periode og vært med i kirkelig fellesnemd som har planlagt sammenslåing av fellesrådene for Søgne, Songdalen og Kristiansand grunnet kommunesammenslåingen.

Hva er viktigst for deg? At deltakelse i kirkelige handlinger og aktiviteter skal gi næring til tro og opplevelse av kristen identitet og tilhørighet til et fellesskap.

Hva står du for? Jeg står for en evangelisk luthersk kristendomsforståelse med fasthet i det sentrale og vektlegging av nestekjærlighet, menneskeverd, likeverd og forvalteransvar for kloden vår i de etiske utfordringene kirken står overfor.

Hvor står du i abortdebatten? At kvinnen i samråd med dem hun har tillit til i familie og offentlige tjenester er den som står nærmest til å ivareta fosteret og ta de vanskelige avgjørelsene.

Hva tenker du om likekjønnet vielse? Dette er et etisk spørsmål hvor hensynet til nestekjærlighet og likeverd gjør at jeg mener det er rett at kirken svarer ja til å vie likekjønnede, slik kirkemøtet har vedtatt.

Hva håper du å oppnå for Søgne? At kirken bygger nettverk for alle aldersgrupper og slik bidrar til at Søgne som bydel i nye Kristiansand blir et godt sted å bo.

Joni Helene Jensen Foto: Privat

Joni Helene Jensen, 3. kandidat

Hvorfor stiller du til valg? Jeg stiller til valg fordi jeg ønsker å bidra i menighetsarbeidet.

Hva er viktigst for deg? Det som er viktigst for meg, er at Søgne menighet fortsetter å være en åpen og inkluderende folkekirke.

Hva står du for? Jeg synes det var vanskelig å skille spørsmål 2 og 3, så svaret på forrige spørsmål gjelder også her.

Hvor står du i abortdebatten? Jeg støtter uttalelsen fra Bispemøtet 15. februar 2019, der det blant annet står: "Et samfunn med legal adgang til abort er et bedre samfunn enn et samfunn uten slik adgang".

Hva tenker du om likekjønnet vielse? Jeg tenker at det var riktig av Kirkemøtet å gå inn for å utarbeide og innføre en liturgi for kirkelig vigsel av likekjønnede par.

Hva håper du å oppnå for Søgne? Jeg håper at Søgne menighet vil fortsette å være et godt sted for medlemmene og åpen for alle som vil være med.

Atle Julius Fosse Foto: Privat

Atle Julius Fosse, 13. kandidat

Hvorfor stiller du til valg? Jeg har alltid likt å være engasjert i samfunnsspørsmål, og ut fra min kristne tro er det både en plikt og en glede å delta litt når jeg er spurt.

Hva er viktigst for deg? For meg er musikk- og korinnslag i menigheten viktig. At det blir mer koraktivitet og musikk.

Hva står du for? Et omfattende spørsmål, men om jeg skal svare kort, må det være at vi trenger en kirke som klarer å møte folk der de er, og som kan ta både høytid og hverdag inn i kirkerommet.

Hvor står du i abortdebatten? Det bør tilstrebes færrest mulig abortinngrep. Jeg syns det ønskelig med en bedre rådgivning for både biologisk mor og far, slik at det i flere tilfeller kunne vært funnet alternative løsninger til abort, i samarbeid med offentlige myndigheter.

Hva tenker du om likekjønnet vielse? Jeg tenker at Den Norske Kirke har vedtatt at det skal være to likeverdige syn på dette i kirken, og at det er viktig å respektere det. Denne respekten må gjelde begge veier.

Hva håper du å oppnå for Søgne? Som jeg svarte i spørsmål 2, er Musikk og kultur viktig. Det er ønskelig med en stor spennvidde av tiltak, både for barn, ungdom, voksne og eldre.