Fotoklubben ble stiftet i 2001 og det er i dag rundt 50 medlemmer fra nærkommunene rundt Songdalen.

Fokus Fotoklubb er en aktiv klubb med jevnlige utstillinger og konkurranser.

Den seneste konkurransen som ble arrangert hadde temaet «landbruk», og her er vinnerbildene med forklaringer fra fotografene selv.

«Sauer i solnedgang» Foto: Bjørn Audun Myhre

– Bilde er tatt på Lista. Saueflokken ville komme og hilse på fotografen i solnedgangen, så da var det bare og knipse i vei. Lyset var jo perfekt, så var veldig heldig med hele situasjonen, skriver Bjørn Audun Myhre.

«Høst i Åkeren» Foto: Elin Aga Andersen

– Dette bildet er gammelt, men, kom til å tenke på det da jeg hørte tema på fotokonkurransen. Jeg var på vei hjem, og kjørte forbi dette jordet på Hølleveien i Søgne, da jeg så det flotte lyset som var. Jeg kjørte rett hjem og hentet kamera, og tilbake hit og tok dette bildet. 23. august 2007 rundt klokka 20, skriver Elin Aga Andersen.

«Kuskitt» Foto: Espen Hjetland

– Vi var på foto weekend på Lista og overnattet på Stave gård, så jeg kom meg tidlig opp og fikk med meg morgentåken og stemningen med kurene som var ute og beitet. Jeg tok flere bilder hvor jeg her har hentet kalven fra et annet bilde og plassert den her nær hengeren full av høy, skriver Espen Hjetland.

«Livet er Herlig» Foto: Kari Mette Arntzen

– Jeg er ei blid dame fra Vennesla som nå bor i Søgne. Er med i to fotoklubber, og trives sammen med herlige hobbyfotografer. Bildet av er tatt i Søgne. Synes det lille lammet så så fornøyd ut der det lå tett inntil mammaen sin. Har derfor kalt bildet for «Livet er herlig», skriver Kari Mette Arntzen.

«Sauenes liv» Foto: Kjell Ivar Mortensen

– Dette bildet er tatt på bakgrunn av temaet på konkurransen som er Landbruk. Det dokumenterer Villsauenes frie liv, og da blir det episoder som kan være litt på kanten. Blikkene på de andre sauene forteller at dette kanskje burde vært sensurert. Forgrunn og bakgrunn er forskjellige fotografier, som er satt sammen i Photoshop, skriver Kjell Ivar Mortensen.