Styret i Agder Energi besluttet onsdag 21. august å ansette Steffen Syvertsen som konsernsjef etter at Tom Nysted for en tid siden besluttet å pensjonere seg i løpet av året. Syvertsen tiltrer 1. oktober, opplyser Agder Energi i en pressemelding.

– Det har vært en lang og grundig prosess for å finne Tom Nysteds etterfølger. Vi har hatt dialog med flere sterke kandidater, og har nå konkludert med at Steffen Syvertsen er den rette til å overta stafettpinnen som konsernsjef, sier styreleder Lars Erik Torjussen.

Steffen Syvertsen har vært ansatt i Agder Energi i 12 år, de siste årene som konserndirektør Kraftforvaltning.

De ansattes fremste representant Johan Ekeland støtter ansettelsen.

– Vi er svært godt fornøyde med valget av Steffen Syvertsen, sier konserntillitsvalgt Ekeland, som har representert de ansatte i rekrutteringsutvalget.

– Vi er om lag tusen mennesker i Agder Energi, som jeg gleder meg til å jobbe videre sammen med. Felles for oss alle er at vår kjernevirksomhet er fornybar energi. Vi bidrar til at Norge drives med ren kraft, og til Europas satsing på grønn, fossilfri energi.Ikke minst er Agder Energi viktig for å virkeliggjøre ambisjonen om Agder som Norges første fullelektriske region, og gjennom virksomhet og verdiskaping i mange kommuner på Agder, sier Steffen Syvertsen selv.

Den nye konsernsjefen er gift, har tre barn og er bosatt i Grimstad.