Tirsdag kveld meldte Fædrelandsvennen at Sp også med sine tre mandater trakk seg i forhandlinger med den borgerlige siden.

De initielle forhandlingene på den borgerlige siden besto av Høyre (13), KrF (8), MDG (6), Frp (4), Sp (3), V (2), PDK (1), Pp (1) var ikke oppnåelig. Tirsdag kveld sa både Sp og MDG at de ikke ønsket å være en del av denne koalisjonen.

MDG har blant annet meldt at det ikke er aktuelt å samarbeide med Frp.

Sp og MDG gikk derfor i forhandlinger med de rødgrønne, og har vært i pågående forhandlinger frem til onsdag kveld.

Etter onsdagens forhandlinger blir det en liten pause blant de rødgrønne, men samtalene tas opp igjen mandag.

Skisland (Ap) kan bli ordfører

Om den rødgrønne siden lykkes i forhandlingene er det Jan Oddvar Skisland, med den største koalisjonen, som blir ordfører i Kristiansand.

Forhandlingslederen Astrid Hilde (Ap) påpeker det at forhandlingene har gått veldig bra, men at de nå trenger å puste litt med magen.

– Vi har godt tro på å få landet disse forhandlingene, det er svært god stemning partiene seg imellom nå. Men akkurat nå trenger vi en pause til å puste litt ut, så er det også en del som skal reise bort, forklarer Hilde.

– Er dere bekymret for at de borgerlige kan snu og starte forhandlinger med Demokratene?

– Det må de vel bare gjøre, men dette er ikke aktuelt for Ap. De får velge å gjøre det om det er ønsket, men jeg har liten tro på at Høyre snur og går i koalisjon med Demokratene, påpeker hun.

Demokratene har fortsatt ikke fått tilbud

Ifølge Roy Fardal har ingen av de andre partiene vært i kontakt med demokratene ennå. Han påpeker igjen til Budstikka at partiet er klare til å snakke med alle partier, men at ingen tilbud har vist seg ennå.

Med sine 10 mandater er det derfor fortsatt muligheter for at en koalisjon med partiet kan snu alle forhandlinger på hodet.