– Vi har fått tilbud for til sammen 2,9 millioner, deriblant seks bryllup, 20 konferanser, og vi har også solgt ut for Skalldyrfestivalen 2019, sier hotelldirektør Lotte Fredriksen Syltevik til Lindesnes.

Hotellet skal også ha to egne konferanserom og med Buen kan de ta rundt 300–400 deltakere. Hotelldirektøren kan ikke navngi alle som har booket konferanse på hotellet, men sier at det både blir kommunale arrangementer og at bedrifter har booket seg inn, blant annet fra Kristiansand.

– Fylkestinget i juni 2019 finner sted på Mandal Hotel. Dette går over tre dager, og det blir ministerbesøk der. Dental Sør og Vest-Agder Tannlegeforening skal sammen ha et stort seminar hos oss. Tidligere har de hatt rundt 80 deltakere, men neste år har de muligheten for å være enda flere, også siden det er mulig å tilby overnatting, sier Fredriksen Syltevik.

Dessuten vil KS Agder vil i samarbeid med Buen Kulturhus avholde sin Høstkonferansen i Mandal 13. og 14. november, og tilbyr overnatting og bespisning for Agders nyvalgte ordførere og regionens rådmenn på Mandal Hotel.

Jobber med hotellet: Bildet er tatt tidligere da Lotte Fredriksen Syltevik og Svein Støle viste Lindesnes rundt på tomten. Foto: Eirin Margrethe Fidje (arkiv)
Gleder seg: Hotelldirektør Lotte Fredriksen Syltevik gleder seg stort til åpningen av Mandal Hotel 2. mai 2019. Foto: Signe Marie Rølland

Snart er bygget tett

Mandal Hotel ligger noen dager før skjema, og det jobbes nå med å sette på vegger. Mot slutten av august vil bygget være tett.

– Vi håper å ha 6 millioner innbooket innen vi åpner 2. mai 2019. Det første driftsåret har vi budsjettert med en omsetning på 40 millioner kroner, det er 50 prosent belegg og derfor mener jeg det er realistisk. I tillegg har vi en restaurant med over 100 sitteplasser og enerett på bespisning og skjenkebevilling til Buen, sier hun.

– Vår nye salgssjef begynner 1. september. Kim Sørensen tar med seg kone og to barn og flytter hjem til Mandal etter åtte år i Ålesund, for å jobbe ved Mandal Hotel. Det synes jeg er veldig stas, sier hotelldirektøren.

Flatpakkede bad: Badene kommer flatpakket. Foto: Signe Marie Rølland

Hotellet hadde også stand på årets Skalldyrfestival, men neste års festival var så godt som fullbooket allerede da.

– Vi hadde en konkurranse der folk kunne vinne en eksklusiv overnatting med middag. I dag har vi også navngitt møterommene våre, med navn etter de tre fyrene i Mandal: Hatholmen, Ryvingen og Bestemor, forteller hun.

Takterrasse på toppen

Ved siden av kulturhuset Buen begynner hotellet nå å ta form og sammen med hotelldirektøren får vi se byen fra toppetasjen.

– Her blir det selskapslokale, takterrasse og to suiter. Vi vil også legge til rette for at byens befolkning kan kjøpe seg en kaffekopp og drikke den på takterrassen, forteller hun.

Mandal kommune har også bekreftet at det kommer en elvepromenade hele veien fra Buen til Slippen før hotellet åpner, forteller Fredriksen Syltevik. 6. juni inviterer Mandal Hotel til en stor åpningsfest.

– Hovedinngangen blir på baksiden, og det blir også en elveinngang for hotellets gjester. Første etasje skal romme resepsjon, lobby, bagasjerom, en liten butikk og tre møterom. Her finner man også Anker Restaurant og lekerom ved siden av, samt kjøkken. Ved siden av restauranten skal Fiskelaget ha et lite utsalg, og det blir dør direkte fra hotellet til Buen. Et stort kunstverk på 9 ganger 11 meter av Svein Bringsdal vil pryde den ene av veggene i lobbyen, forteller hun videre.

Toppetasjen: Ved siden av kulturhuset Buen begynner hotellet nå å ta form og sammen med hotelldirektøren får vi se byen fra toppetasjen. Foto: Signe Marie Rølland

87 dobbeltrom og seks etasjer

Hotellet har 87 dobbeltrom fordelt på seks etasjer. De to suitene ligger i sjette etasje.

– Alle rommene er dobbeltrom, så vi har plass til over 200 gjester. Noen av rommene har også plass til fire, forteller hun.

Badene kommer ferdigpakket fra Arendal. Hotellet satser stort på lokale leverandører.

– Contiga er lokalisert på Gismerøya og leverer alle betongelementer til hotellet. Firmaet Tratec fra Mandal har arbeidet med rør, mens Kruse Smith som er lokalisert i Mandal og Kristiansand her hovedentreprenør, sier hun.

Gleder seg

Lotte Fredriksen Syltevik har så langt to ansatte med på laget. Ved juletider eller nyttår vil det bli ansatt enda flere.

– Jeg gleder meg veldig til åpningen. Det har vært interessant å jobbe med å finne de beste logistiske løsningene med tanke på driften, og for meg har akkurat det vært en bratt læringskurve. Nå gleder jeg meg til å fokusere fullt og helt på driften av hotellet. Vi vil være opptatt av å yte kvalitet og service og tenke på hva gjestene ønsker, sier hun.

– Med sightseeingbåt og sjøfly vil vi kunne tilby ekte opplevelser når folk besøker oss, så man får oppleve noe mer enn for eksempel å delta på en konferanse. Vi ønsker at folk skal snakke om både Mandal og Mandal Hotel i ettertid, sier hun.