Fredrik, også kalt "Volvo Fredda", kommer rett fra jobb. Denne fredagskvelden skal han, slik som han gjør fredagskvelder flest, ut å råne med gjengen i Søgne-rånerne.

Essoen, tappen Lunde og Høllen, er de tre plassene bilgjengen vanligvis møtes. Og dette er runda de normalt kjører.

– Det er sosialt. Jeg får mange gode kamerater og venninner her. Det er et greit miljø vi har, forteller Fredrik som også påpeker at det er nesten femti personer med i facebookgruppa Søgne-rånerne har.

– Jeg gjør dette i stedet for å gå ut å drikke. Det er ikke noe annet sosialt i Søgne for ungdom. Det er ingen Bowling eller plass man kan gå for å høre på musikk. Det må vi til byen for å gjøre. Så det er dette vi gjør i Søgne, forklarer han.

På spørsmålet om hvordan det er å være ung i Søgne i dag, svarer han.

– Det er tøft å være ung i Søgne i dag, må jeg si. Det er mye alkohol, røyking og snus blant mindreårige. Det er mange ganger man må si nei til ting, sier Fredrik og poengterer at han heller kjører venner til fest som en tjeneste, enn å drikke selv.

Han ønsker å gå i sin fars fotstor å arbeide som lastebilmekaniker, noe han utdanner seg til ved Kvadraturen skolesenter. Han håper han kommer i lære til høsten. Interessen for biler har vært der lenge. Han kjøpte Volvoen sin to måneder før han fikk sertifikatet.

– Jeg gledet meg noe sykt til å få lappen. Det er det største og beste som noen gang har hendt meg, påpeker 18 åringen.

– Vi bruker mye tid hjemme i garasjen, alene eller til hverandre. Det er ikke alltid så gøy. Vi skulle hatt en plass med musikk der vi kunne vært sosiale her i Søgne. En plass man kan sette seg ned. Noen blir lei av å sitte i bilen. Den ser jeg, sier Fredrik videre.

Bane for å sinne ut sinne

– Vi er en gjeng som har snakket om at det brude vært en grusbane eller asfaltbane på Lohne. Der vi kan spinne av oss litt sinne. Det er flere som klager når vi står her og spiller musikk, forteller Fredrik.

– De sier vi kaster søppel, roper Sverre, en annen i gjengen.

– Men det gjør vi ikke, er de alle enige om.

– Det kaster vi bak til den som sitter bak, forteller Fredrik.

En av de mange bilene, ønsker å rygge ut og kjøre. Jeg står i veien.

– Du må flytte deg, eller så blir du full av sot, sier Fredrik til meg.

– Jo mer røyk jo bedre, påpeker Sverre.

– Jo, mer lyd jo bedre, tilføyer Fredrik.

Jeg flytter meg, bilen spinner av gårde. Lager både høy lyd og mye eksos.

– Dette syns vi er tøft. Men de som bor her liker ikke dette, sier Fredrik og peker opp på leilighetene rett ved Essoen.

– De som klager er gamle som er utgått på dato. De drev med det samme selv da de var unge. Når de kommer sier de at de skal rapportere til politiet. Men jeg ser ikke problemet. Det står ikke noe parkering forbudt skilt her, sier Fredrik og sier at de bytter plass når det kommer klager.

Han fortsetter med banen de kunne tenke seg på ved Lohne industri.

– På Lohne er man vekk fra gående trafikk. Vi har tenkt litt på at kanskje Røde Kors kunne stått å passet på at det går trygt for seg også, slik at man har tilgang hvis noe skulle skje, sier ha og mener dette kunne vært et samarbeid mellom Nullvisjonen og politikere.

– Hvis ikke må vi ty til ulovligheter, påpeker en annen i gruppa.

Vi setter oss i bilen. Musikken går på full guffe.

– Så er det om å gjøre å ha Countryen på høyest mulig, forklarer Fredrik som i disse dager jobber med et nytt slagord til Søgne-rånerne: Å ska vi hen?